Путін висловив співчуття Зеленському через катастрофу українського літака

Путін висловив співчуття Зеленському через катастрофу українського літака

Президент Росії Володимир Путін надіслав президенту України Володимирові Зеленському телеграму зі співчуттями через авіакатастрофу українського літака в Тегерані.

Також очільник Кремля надіслав телеграму президентові Ірану Хассану Рухані, про це повідомляють на сайті російського президента. Зеленському та Рухані Путін надіслав окремі телеграми, пише 24 канал

На аварію Boeing 737 в Ірані відреагували європейські лідери. Зокрема, співчуття висловила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Долучилось також і посольство США в Україні.

Зазначимо, що Пейчинович-Бурич стала першою із закордонних лідерів, які звернулися зі словами співчуття до України.

Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту.

За попередніми даними, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед пасажирів було 2 українців.

Попередні причини: причина падіння літака, озвучена іранськими службами, – несправність двигуна. МЗС України цю інформацію наразі не підтверджує і зазначають, що причина може бути інша. Спочатку посольство України в Ірані, як і сам Іран, заперечили можливість факту влучання ракети. Згодом цю інформацію забрали із сторінок. 

При РНБО за його дорученням створили оперативний штаб у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський також доручив відкрити кримінальне провадження. Офіс Генерального прокурора вже вніс дані про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


https://24tv.ua/putin_visloviv_spivchuttya_zelenskomu__cherez_avariyu_ukrayinskogo_litaka_v_irani_n1259922


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призначили керівника шахти №10 «Нововолинська»
Наступна новина В Україні скоротилось виробництво хліба на 10%
Останні новини
Схожі новини