Україна офіційно спростувала заяви ФСБ про «зруйнований російський прикордонний пункт»

Україна офіційно спростувала заяви ФСБ про «зруйнований російський прикордонний пункт»

Російська Федерація звинуватила українських захисників у нібито обстрілі своєї території. За даними РФ, українські військові відкрили вогонь по прикордонному пункту у Ростовській області. В Україні звинувачення держави-агресора вже спростували.

Про це повідомляють #Букви.

На звинувачення агресора вже зреагували у штабі ООС. На сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook зазначили, що заяви РФ не мають нічого спільного з реальністю.

Як зауважили у штабі ООС, нібито знищена ЗСУ будівля, фото та відео якої вже продемонструвала РФ, більше нагадує “господарське приміщення”, аніж прикордонний пункт.

Більш того, за даними штабу ООС, їхні артилерійські підрозділи перебувають у районах відведення. Тому, якщо враховувати ще й технічні характеристики озброєння ЗСУ, такий обстріл українські військові здійснити ніяк не могли.

“ЗСУ перебувають на своїх позиціях та дотримуються Мінських домовленостей. Жодних наступальних дій не проводиться”, – наголошують у штабі ООС.

Спростовують звинувачення Росії і в Державній прикордонній службі України (ДПСУ). У відомстві зазначають, що заява ФСБ РФ про нібито обстріл російської території – відверта провокація.

Зокрема, держава-агресор не зазначає точні координати знищеної у Ростовській області будівлі, а лиш наголошує, що вона знаходиться “за 150 метрів від російсько-українського кордону у Ростовській області”.

У ДПСУ також нагадують, що Ростовська область межує з Луганською областю, частина якої перебуває під окупацією РФ, тому понад 400 км цієї частини кордону не контролюються українською владою.

“До підрозділів ДПСУ не надходило жодної інформації від ФСБ РФ про якісь нестандартні ситуації”, – наголосили у Держприкордонслужбі України.

Зреагував на звинувачення РФ і Секретар Ради нацбезпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов. Під час свого виступу на форумі “Безпечні та спроможні громади майбутнього” Данілов зауважив, що ЗСУ можуть відкривати вогонь у сторону ворога тільки у випадку загрози життю українських військових.

Секретар РНБО наголосив, що Україна не веде ніяких обстрілів, а всі звинувачення Росії – не більше, ніж фантазії агресора.

“Вони можуть розповідати та робити що завгодно, ми готові до всього”, – додав Данілов.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

Вчора, 20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Тим часом, у ФСБ заявляють, що снаряд з території України «зруйнував російський прикордонний пункт». Також, Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Роботу Луганської ТЕС зупинили через обстріли
Наступна новина Через пандемію рак у волинянок частіше знаходять на пізніх стадіях
Останні новини
Схожі новини