Рокинівський музей-скансен судиться зі сторожем через пожежу. ВІДЕО

Рокинівський музей-скансен судиться зі сторожем через пожежу. ВІДЕО

Музей історії сільського господарства Волині-скансен вимагає, щоб колишній працівник Віктор Романечко частково відшкодував збитки, завдані установі через пожежу.

Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь

Нагадаємо, 13 листопада 2017 у музеї-скансені сталася пожежа – горіла хата 1902 року. Вогонь знищив 50 метрів даху, 2 метри перекриття, музейні експонати, пошкодив стіни.

Керівництво музею вимагає відшкодування шкоди, завданої працівником під час виконання трудових обовязків. 

Віктор Романечко запевняє, що ні в чому не винен. 

«В той день директор сказав пропалити в хатці. Я пропалював грубку ввечері, позачиняв дверці. Попорав господарство. Відлучився на кілька хвилин – сходив в Рокині, купив цигарок, випив кави з товаришем», – пригадує сторож.

«Коли йшов назад – зустрів директора, йшов директор музею і забрав мене з собою в музей – вішати картини. Потім він пішов додому, а я в музей. Дійшов до млина – почув запах диму. Підійшов бижче – горить стріха. Я подзвонив директору, він викликав пожежників», – розповів Романечко. 

Директор установи Олександр Середюк запевняє – Романечко порушив посаду інструкцію, покинувши об’єкт охорони. 

 

 
Рокинівський музей позивається до колишнього працівника

Музей історії сільського господарства Волині-скансен позивається до суду на колишнього працівника Віктора Романечка, який в листопаді 2017 року працював сторожем у музеї, тоді на території скансена трапилася пожежа, вогонь пошкодив один з екскурсійних об’єктів експозиції - дерев’яну хату. Зі слів директора музею Олександра Середюка, у суді вимагають від колишнього працівника частково відшкодувати збитки від пожежі. Віктор Романечко каже: у тому, що будівля загорілася, не винен і відшкодовувати нічого не буде.

Posted by UA: Волинь on Monday, 4 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Укрзалізниця зменшила кількість поїздів до Росії
Наступна новина На Волині посеред дороги горіла вантажівка. ФОТО
Останні новини
Схожі новини