Розгони та затримання: в Білорусі не вщухають масові акції протестів

Розгони та затримання: в Білорусі не вщухають масові акції протестів
Фото Associated Press

У білоруських містах не вщухають акції протестів проти підсумків президентських виборів, які відбулися 9 серпня, та насильства щодо мітингувальників.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та різні Telegram-канал, пише ТСН.

Акція має загальну назву "Марш народного звинувачення". У різних районах Мінська люди вийшли на вулиці з біло-червоно-білими прапорами, пише Tut.by. Люди формують невеликі групи і проходять маршами.

У столиці також помітили військову техніку і мікроавтобуси з силовиками, а також автозаки. На одній з мінських площ очевидці повідомляють про водомети.

Крім того, видання "Радіо Свобода. Білорусь" повідомляє про затримання силовиками декількох молодих людей в мінському мікрорайоні Уруччя.

Наразі точна кількість затриманих мітингувальників невідома. Утім, станом на 15:00, за словами правозахисників "Вясна", лише у Мінську відомо про понад 80 осіб. Затримання відбуваються і в інших містах. Зокрема, у Гродному, Бресті, Могильові.

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзит-полів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Почалися масові протести, які не вщухають понад три місяці. Силовики жорстоко розганяють людей, застосовують силу, масово арештовують.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднила результати виборів. Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". Утім, багато країн світу це не визнають і вимагають перевиборів у країні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вже наступного тижня курсуватимуть три нові екологічні автобуси
Наступна новина У Воротневі відкриють резиденцію Санти
Останні новини
Схожі новини