Розумна колонка записувала розмови сім’ї та відправляла їх списку контактів

Розумна колонка записувала розмови сім’ї та відправляла їх списку контактів

Один із знайомих подружжя з Портленда повідомив їм, що отримує записи їхніх приватних розмов. Виявилося, що їх записували колонкою Amazon Echo за допомогою помічника Alexa.

Кожна кімната в будинку подружжя була підключена до пристроїв Amazon, щоб контролювати тепло, світло та систему безпеки. Але несподівано колега власника будинку подзвонив і сказав, щоб вони негайно відключилися від пристрою Alexa, тому що йому приходять записи їхніх приватних розмов.

«Я відчувала повне вторгнення в приватне життя. Відразу ж я вирішила, що ніколи не підключу цей пристрій знову, тому що не можу йому довіряти», – розповідає Даніель, яка не захотіла називати своє прізвище.

Сім’я відразу ж звернулася в Amazon, але працівники не змогли розповісти, чому це сталося і чи поширена ця проблема – просто продовжували вибачатися та дякувати за те, що подружжя привернуло увагу до проблеми.

«Amazon сприймає конфіденційність дуже серйозно. Ми дослідили те, що сталося, і з’ясували, що це було вкрай рідкісне явище. Ми вживемо заходи, щоб уникнути цього в майбутньому», – все, що змогла сказати компанія.

Даніель сподівається, що Amazon відшкодує витрачені на їхні пристрої гроші, але зазначає, що представники компанії поки що не бажають цього робити.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани збирають підписи за платний проїзд пенсіонерів
Наступна новина Поліція розшукує водія, який спричинив смертельну ДТП під Луцьком та втік
Останні новини
Схожі новини