СБУ обшукала квартиру засновника журналу про криптовалюту Forklog

СБУ обшукала квартиру засновника журналу про криптовалюту Forklog

Cпівробітники СБУ провели обшуки в орендованій квартирі засновника проекту про криптовалюту і блокчейн Forklog Анатолія Каплана (Климова) в Одесі, повідомляється на сайті проекту.

Підставою для обшуку стало розслідування проти осіб з США і України, які займалися крадіжками грошей з платіжних карт користувачів. Підозрювані нібито міняли біткойни на гривні за допомогою Forklog.

Під час обшуку, який почався о 8 ранку 15 грудня, співробітники СБУ вилучили пристрої, на яких зберігається криптовалюта, ноутбук та інші особисті речі Каплана.

У ForkLog заявляють, що один із співробітників відомства намагався вивести біткойни на свій гаманець прямо під час обшуку. Адвокати Каплана у відповідь на це викликали поліцію і повідомили про грабіж. На наступний день з гаманця Каплана з ефіріумом були переведені кошти на новостворений гаманець. За словами Каплана, ввечері того ж дня якісь люди намагалися зняти з його особистої карти близько 3000 грн.

«На даний момент ми співпрацюємо з адвокатами для того, щоб повернути вилучене майно. Особливо дивною виглядає практика переведення криптовалюти на адреси, підконтрольні співробітникам СБУ... Ситуація з біткойнами поки не ясна. У ході проведення обшуку моїм адвокатом був виявлений ряд процесуальних порушень, включаючи переривання відеозйомки», – заявив він.

 

Немного жести под новогоднюю елку. СБУ успешно защищает граждан Украины от главной опасности - криптовалюты. Нам предстоит впервые в Украине возвращать незаконно изъятую крипту. Будем держать в курсе событий.

Posted by Artem Afian on Sunday, 17 December 2017

В одеському офісі компанії ForkLog також провели обшук, у результаті якого вилучили готівку компанії, всю техніку (близько 10 пристроїв iMac) і пляшку рому Kraken.

Згідно з визначенням суду, за яким проводився обшук, суддя відмовив слідчому у вилученні комп'ютерів і мобільних телефонів, проте, за словами адвоката Дмитра Гадомського, CEO Axon Partners (також представляє інтереси Forklog), слідчий порушив рішення судді. Юрист відзначає: на цьому прикладі видно, що прийнятий нещодавно закон про заборону обшуків і вилучень серверів фактично не працює.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький зоопарк до свят підготував дітям казку. ВІДЕО
Наступна новина ЄС вимагає від української влади припинити заважати роботі НАБУ
Останні новини
Схожі новини