ЄС вимагає від української влади припинити заважати роботі НАБУ

ЄС вимагає від української влади припинити заважати роботі НАБУ

Керівник представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що українське керівництво повинне підтримувати, а не перешкоджати роботі Антикорупційного бюро України.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє «Європейська правда».

Мінгареллі заявив, що законопроект про «контроль НАБУ» є великою помилкою керівництва України.

«Цей законопроект - це політична помилка і він повинен бути відкликаний. Мета керівництва країни має полягати в тому, щоб посилювати НАБУ, а не послаблювати його через прийняття таких законопроектів», - заявив Мінгареллі.

Посол наголосив, що новостворені інституції, такі як НАБУ і САП, повинні бути підтримані і посилені, а не піддаватися нападкам.

У цьому контексті він висловив сподівання, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП і підтримувати ці структури, а не перешкоджати їх роботі.

Раніше посли країн Великої сімки в Україні виступили на підтримку Національного антикорупційного бюро та, як ідеться у заяві, інших незалежних антикорупційних інститутів країни.

Також у Європейському союзі офіційно звинуватили Генеральну прокуратуру в тому, що вона заважає роботі Національного антикорупційного бюро.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ обшукала квартиру засновника журналу про криптовалюту Forklog
Наступна новина Чи варто «озвучувати» одну з центральних вулиць Луцька. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини