СБУ перевірить 236 нардепів, які 2010 року голосували за «Харківські угоди»

СБУ перевірить 236 нардепів, які 2010 року голосували за «Харківські угоди»

Рада національної безпеки і оборони доручила перевірити, чи було державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами у 2010 році «Харківських угод».

Про це 11 березня повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише Українська правда.

«У 2008 році РНБО було прийнято рішення… протягом 2 місяців Кабінет Сіністрів мав запропонувати законопроєкт, який урегульовував питання виходу Чорноморського флоту РФ в 2017 році.

На жаль, цей законопроєкт не був з невідомих нам причин розроблений, і ми вважаємо, що це була перша цеглина, яка далі почала руйнувати всю систему нашої безпеки і привела до того, що в 2010 році з’явилися так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу (через 4 дні після підписання їх у Харкові) були ратифіковані депутатами Верховної Ради.

Є окреме доручення СБУ з’ясувати, в який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання і якщо СБУ буде вважати за необхідне, вона має порушити (провадження – ред.) за 111 статтею ККУ «Державна зрада» до цих осіб.

Це голосування відбувалося 27 квітня 2010 року. Депутати, які були – 6 сесія 6 скликання», – сказав Данілов.

Згодом, відповідаючи на уточнююче запитання, Данілов сказав, що депутатів будуть викликати до СБУ для пояснень.  

Нагадаємо, у 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим у безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.

На розгляд парламенту ратифікація «Харківських угод» була винесена 27 квітня 2010-го, і це засідання стало одним із найскандальніших в українській історії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали прізвище луцького адвоката, який попався на хабарі
Наступна новина У Ковелі хочуть запровадити електронний квиток на проїзд у громадському транспорті
Останні новини
Схожі новини