Що мав на увазі Вакарчук, коли закликав українців не голосувати «по приколу»

Що мав на увазі Вакарчук, коли закликав українців не голосувати «по приколу»
Святослав Вакарчук

Співак і музикант Святослав Вакарчук звернувся до українців напередодні виборів. Він закликає не голосувати «по приколу», адже майбутнє та доля країни – у наших руках. 

Про це пише OPINION UA.

У своєму зверненні Вакарчук запевняє, що «майбутнє – це не прикол», адже «його здобувають відважні, але й відповідальні». Так само «гідність – не пусті слова», а «зміни – не випадковість». Співак переконаний, що не має права мовчати та закликає голосувати не «по приколу», а відповідально.

Чи був допис лідера «Океану Ельзи» натяком на кандидатуру Володимира Зеленського – можна було б лише здогадуватися, якби лідер «95 кварталу» не поспішив із відповіддю Вакарчуку. Мовляв, аби не бути «по приколу», вирішив разом із командою бути серйозними, як всі. Щоправда, нічого кращого, аніж фото з хот-догами, кандидат не вигадав. 

Утім чимала частина мережі переконана: звернення стосувалося саме Зеленського. До прикладу, таку думку висловив політичний експерт Олексій Мінаков.

 

Цікаво, що майже провидцем у цій усій історії став інший кандидат – Роман Безсмертний, котрий у нещодавньому інтерв’ю наголосив, що «фактор Вакарчука» може вистрілити в найближчі дні.

Своїм дописом та відповідним хештегом Вакарчук розпочав новий флешмоб у мережі. До нього вже приєдналися відомі українці. Наприклад, письменники Сергій Жадан та Маркіян Камиш.

Підтримав звернення співака й письменник Андрій Любка. Ще й додав, що сподівається побачити Вакарчука на парламентських виборах із партією молодих, сучасних, патріотичних та прозахідних людей.

Натомість письменник Андрій Кокотюха переконаний, що особливого результату з цього звернення співака не вийде – потрібно було хоча б сказати все те саме в телеефірі.

А от політолог Віктор Таран подякував Вакарчуку за позицію та висловив сподівання, що виборці його почують. 

Блогер та громадський діяч Андрій Смолій у свою чергу припустив, що слова музиканта стосувалися тих, хто прагне голосувати за Зеленського та проросійські сили. Автор переконаний: голосувати «по приколу» – це знищити країну та плюнути в обличчя тим, хто зараз тримає наші кордони на сході країни.

Зовсім інакше поставився до звернення Святослава Вакарчука блогер Дмитро Литвин. Автор не задоволений тим, що співак нібито боїться підтримати когось конкретного, як варто було б зробити лідеру суспільної думки.

Закликала не голосувати «по приколу» й перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко. Натомість радить думати. 

А ось блогер Антон Ходза оцінив текст заяви по-своєму, звернувши увагу про частину, де Вакарчук «не має права мовчати». Мовляв, він же не Будда та не Папа Римський, аби не мовчати. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як лісівники Волині борються зі «сміттєвим монстром». ФОТО
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 27 березня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини