«Розвиток громади припиниться». Сереховичівська ОТГ – проти приєднання до Велимченської

«Розвиток громади припиниться». Сереховичівська ОТГ – проти приєднання до Велимченської
Сереховичівська сільська рада (фото із сайту сільради)

Депутати Сереховичівської сільської ради одноголосно проголосували проти об’єднання їхньої громади із Велимсенською ОТГ.

Про це стало відомо 30 січня під час позачергової сесії Сереховичівської сільської ради, інформує сайт сільради.

«Таку позицію одностайно підтримують жителі всіх населених пунктів Сереховичівської ОТГ. Протягом одного дня до сільської ради надійшло більше 1220 звернень мешканців, та їх кількість продовжує зростати», – йдеться у повідомленні.

Депутати наголосили,  що жителі громади бачать зрушення, що відбулися за 2 роки існування  Сереховичівської  ОТГ і вимагають не зупиняти цей процес.

«Примусово об’єднавши нашу громаду з найбіднішою громадою області – Велимченською, – розвиток сіл громади просто припиниться», – прогнозують депутати.

Тож одноголосно прийняли рішення звернутися з вимогою проти примусового об’єднання до влади країни, народних депутатів від Волині та до Волинської ОДА. 

На сесію була присутня очільниця Велимченської ОТГ Анастасія Павлович

Згідно з оновленою Методикою формування спроможних територіальних громад Сереховичівська сільська об’єднана територіальна громада має середній рівень спроможності, оскільки за критеріями спроможності набирає 2,5 бала, та має повне право на продовження існування у форматі, передбаченому чинним перспективним планом.

Читати також: «Грошей небагато, але й за них можна змінювати село». Чого досягли у Велимченській громаді за 2 роки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Брендинг – це не тільки логотип». Найцікавіше з воркшопу про візуал для бізнесу
Наступна новина Загородили машинами і чекають муніципалів. Підприємці всю ніч охороняли Старий ринок у Луцьку
Останні новини
Схожі новини