Шукають тих, хто реставруватиме будинки Лесі Українки у Колодяжному

Шукають тих, хто реставруватиме будинки Лесі Українки у Колодяжному

Оголосили тендер на реставрацію пам’ятки культурної спадщини «Білий та Сірий будинки Косачів», що у селі Колодяжне Ковельського району. Роботи вартуватимуть 10 мільйонів 639 тисяч гривень.

Як повідомила керівниця музею Ольга Бойко, кошти були виділені з Державного фонду регіонального розвитку, інформує Суспільне.

У вартість робіт входить зовнішній та внутрішній ремонт будівель, а також благоустрій і озеленення території «Сірого» будинку.

Спочатку загальна вартість проєкту становила 14 мільйонів 980 тисяч гривень. Проте, зі слів музейниці, у ДФРР пояснили, що кошти для Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки можуть виділити лише на ремонті роботи.

Ольга Бойко зазначила: гроші, які не передбачили в межах проєкту, шукатимуть через Український культурний фонд та Колодяжненську громаду.

Початок аукціону відбудеться 25 квітня. Від підрядника вимагатимуть завершення реставраційно-ремонтних робіт до кінця 2021 року. Замовником робіт є департамент інфраструктури Волинської ОДА.

Нагадаємо, Сірий і Білий будиночки планують реставрувати до кінця 2021 року.

Читати також: У селі Колодяжне руйнується будинок Лесі Українки. Коли буде реконструкція?

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Володимира-Волинського ремонтують два мости. Водіїв просять бути обережними
Наступна новина «Це може стати початком кінця України». У Путіна заявили, що готові захищати мешканців Донбасу
Останні новини
Схожі новини