Сімейному лікарю з Волині, який перехворів на COVID-19, призначили щомісячну виплату

Сімейному лікарю з Волині, який перехворів на COVID-19, призначили щомісячну виплату
Фото ілюстративне

Фонд соціального страхування України призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для чотирьох медичних працівників, які мають встановлену групу інвалідності. Серед них – лікар із Волині.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Виплати призначені:

• лікарю-анестезіологу з Одещини, якому було встановлено II групу інвалідності;

• лікарю-кардіологу з Івано-Франківщини, якому було встановлено II групу інвалідності;

• лікарю загальної практики сімейної медицини з Волині, якому було встановлено III групу інвалідності;

• завідувачеві приймального відділення – лікарю-хірургу з Києва, якому встановлено III групу інвалідності.

«Загальна сума страхових виплат, які ФССУ щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 46 тисяч 245 гривень. Розмір щомісячної виплати для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності і середнього доходу», – йдеться у повідомленні.

Також Фонд соціального страхування України призначив щомісячні страхові виплати, пов’язані із захворюванням на COVID-19, для двох медичних працівників, які мають встановлену стійку втрату працездатності:

• старшого фельдшера – лаборанта клініко-діагностичної лабораторії з Івано-Франківщини, якому встановлено 25% стійкої втрати професійної працездатності;

• лікаря-терапевта з Полтавщини, якому встановлено 10% стійкої втрати професійної працездатності.

Загальна сума страхових виплат, які ФССУ щомісяця здійснюватиме для зазначених медичних працівників, становить 2 тисячі 323 гривні. Розмір щомісячної виплати для кожного медика визначено індивідуально залежно від ступеня непрацездатності і середнього доходу.

Читати також: За час пандемії коронавірус забрав життя у понад 250 українських медиків

Інфікування медичного чи іншого працівника коронавірусом SARS-CoV-2, яке настало внаслідок виконання посадових обов’язків, є гострим професійним захворюванням та передбачає страхові виплати і соціальні гарантії від держави та Фонду соціального страхування України.
Зокрема, у разі встановлення медичному працівнику стійкої втрати працездатності, інвалідності, яку спричинило захворювання на COVID-19, ФССУ здійснює призначення щомісячної страхової виплати.
Така виплата компенсує медичному працівнику втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності і виплачується Фондом кожного місяця до повного відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого.

Усі види страхових виплат Фонд призначає на підставі актів розслідування нещасних випадків зараження медичних працівників коронавірусною хворобою внаслідок виконання професійних обов’язків.

Фінансування одноразових страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням буде здійснено після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку назвали проєкти, які перемогли у конкурсі Бюджету участі
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 13 357 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини