Ситуацію може виправити відмова України від Криму й вступу до НАТО, – Путін

Ситуацію може виправити відмова України від Криму й вступу до НАТО, – Путін

Російський президент Володимир Путін каже, що Україна повинна відмовитися від перспективи членства в НАТО та визнати анексію Крима Росією для відновлення дипломатичних відносин. 

Про це він заявив на своїй пресконференції відповідаючи на запитання журналістки про передумови відновлення дипломатичних відносин між Україною та Росією, пише Українська Правда.

«По-перше, що необхідно зробити – визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі й Криму. Чим це волевиявлення гірше від того, що сталося в Косово? Там рішення ухвалили в парламенті, а тут – на всенародному референдумі. Хочу ще раз підкреслити: ніхто під дулом автомата чи під багнетами не міг людей зігнати на виборчі дільниці. Вони прийшли доброхіть. І ухвалили своє рішення воз’єднатися з Росією.

По-друге – це… Ми категорично виступаємо проти прийняття України в НАТО, тому що це створює для нас загрозу. І з огляду на це, ми ґрунтуємось на тому, що багато раз обговорювали, в тому числі в західних столицях – найкращим рішенням цього питання було б – щоби наші західні колеги не зганьбилися – щоби сьогоднішня київська влада власноруч відмовилася від (перспективи – ред.) вступу до НАТО. По суті, реалізували би ідею нейтралітету. По-третє, – але воно вже не актуальне – треба вирішити проблему Донбаса шляхом мирних перемовин і реалізації Мінських угод», – заявив Путін.

Читайте також: Зеленський розглядає можливість розірвати дипломатичні відносини з Росією. Москва не хоче

Журналістка запитала, що повинні зробити лідери Росії та України, щоби нормалізувати відносини та знайти компроміс. Путін почав перелічувати свої вимоги до Києва, які влада України буцімто повинна виконати перед тим, як планувати налагодження відносин із Росією.

За його словами, російські посадовці та дипломати озвучували ці вимоги на перемовинах із США, лідерами ЄС та країн-членів НАТО.

Крім того, Путін заявив, що головним пунктом його вимог є "демілітаризація" України. Він додав, що західні партнери, зокрема країни-члени НАТО повинні припинити поставки сучасного озброєння до України та позбавити її вже наданої збройної допомоги. 

На його думку, всі перші три пункти вимог може анулювати нова українська влада, якщо матиме доступ до сучасної західної зброї. Путін заявив, що так вчинив чинний президент України Володимир Зеленський, який нібито, отримавши владу, відмовився виконувати пункти Мінських угод та почав переслідувати свого попередника – Петра Порошенка за буцімто підписання Мінських угод.

Путін завершив свою довгу відповідь з переліком вимог занепокоєнням, що, мовляв, чинне українське керівництво може теоретично підписати якісь угоди, котрі виконали би вимоги Кремля, однак згодом їхні наступники скасували би всі угоди. Натомість, за словами Путіна, "Зеленський утече кудись до Вашингтона, Парижа чи Берліна".

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. Німеччина ж зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2». Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів. ЄС також ввів санкції проти Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЄС ввів санкції проти Росії
Наступна новина На Донбасі загинув український військовий. Ще одного воїна поранили, а п’ятеро — травмовані
Останні новини
Схожі новини