На Волині віряни МП, які моляться в хатині без світла і тепла, не просили приміщення в сільради

На Волині  віряни МП, які моляться в  хатині без світла і тепла, не просили приміщення в сільради
Приміщення, де тепер проводять богослужіння (фото: Фейсбук)

В УПЦ МП заявили, що жителі села Нічогівка, які не перейшли в нову церкву на чолі із священиком Тарасієм Берником, моляться у старій хатині  без світла і тепла. В Красноволівській сільській раді, в підпорядкуванні якої село Нічогівка, зазначили, що із проханням виділити приміщення до них ніхто з громади не звертався.

Голова Красноволівської сільської ради Федір Світач у коментарі Першому  розповів, що хата, яка зараз служить церквою для прихильників МП, стояла пусткою більше 10 років.

«В цій хатині жили колись люди, а зараз спадкоємці приїжджали і дозволили їм облаштувати хату під церкву. Більше 10 років там ніхто не живе, хата пустує», – зазначив чоловік.

«Священик на місці тут (в селі Нічогівка, – ред.) не жив, служити в церкві він їздив з Луцька. Він ще паралельно працює десь. Я кажу, якщо хочете – моліться. Я не проти. Просто треба знати, як вони в тій хатині, на яких умовах роблять храм.  Хотів поспілкуватися з ним, телефонував, але  він трубки не взяв»,– зауважив сільський голова.

Читати також: У Московському патріархаті заявляють про «безчинства» у волинському селі

Чоловік зазначив, що в сільську раду громада, яка молиться в хаті, не зверталась. Однак раніше  казали, що прийдуть і будуть  просити якесь приміщення, щоб молитися. 

Федір Світач розповів, що в храмі Святителя Миколая Чудотворця села Нічогівка службу проводить священик Петро Лущинський, який служить і в Красноволі.

Священик Тарасій Берник, який проводить богослужіння в хаті, коментувати ситуацію відмовився.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У шести храмах УПЦ МП на Волині збирали гроші для хлопчика, який народився без ока. ФОТО
Наступна новина У трьох селах Локачинського району проголосували за перехід у нову церкву
Останні новини
Схожі новини