Скандальний митрополит з Волині здав тест на коронавірус

Скандальний митрополит з Волині здав тест на коронавірус
Митрополит Павло (Лебідь)

Києво-Печерська лавра (УПЦ МП) до закінчення національного карантину звершуватиме богослужіння у закритому режимі. Братія лаври разом з намісником митрополитом Павлом провела лабораторне тестування на коронавірус.

Про це пише Українська правда із посиланням на офіційний сайт лаври та на власні джерела.

«У зв’язку з поширенням на території України інфекційного захворювання COVID-19 були посилені карантинні заходи. Через це в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі з цього моменту і до офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть звершуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан», – ідеться у повідомленні.

На сайті лаври також повідомляють, що братія разом з намісником митрополитом Павлом провела лабораторне тестування на коронавірус.

«Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври провела тестування на наявність захворювання.

Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Наразі скарг на самопочуття у владики немає», – зазначають на сайті лаври.

За даними видання, у суботу настоятель Лаври Павло пройшов тест на коронавірус, результатів якого очікують у понеділок.

Що пов’язує митрополита Павла з Волинню

Життя і діяльність настоятела Павла (Петра Дмитровича Лебедя) тісно пов’язані із Волинню. Сам він родом із Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі.

1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив  майбутнього настоятеля лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії в тому ж році його направили настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам здійснив постриг Петра Лебедя в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року зведений у сан архімандрита.

Зауважимо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки та інше майно. 

У 2018 році силовики обшукували маєток намісника Києво-Печерської лаври Павла. Працювали одразу три відомства – СБУ, прокуратура та поліція. Намісника підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та порушенні рівноправності громадян з огляду на расову належність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Може залишатися у повітрі три години. Учені назвали ще один шлях передачі коронавірусу
Наступна новина В Україні захворіли 1308 людей, померли – 37. Офіційна статистика
Останні новини
Схожі новини