Скандальний намісник Києво-Печерської лаври уже одужав від коронавірусу, – російські ЗМІ

Скандальний намісник Києво-Печерської лаври уже одужав від коронавірусу, – російські ЗМІ
Намісник лаври Павло

За інформацією російських ЗМІ, намісник Києво-Печерської лаври Павло уже одужав від коронавірусу, і його виписали з лікарні.

Про це виданню РБК розповів керівник інформаційно-просвітницького управління УПЦ МП митрополит Климент.

За його словами, у Києво-Печерській лаврі, що перебуває у віданні УПЦ МП, заразилися коронавірусом усі священники. Також захворіли монахи, викладачі і студенти Київської духовної академії, яка перебуває на території лаври, – всього близько 150–200 людей.

Митрополит Климент розповів, що зараз уже більшість кліриків одужують. Померли від коронавірусу троє людей, додав він.

У Києво-Печерській лаврі уже три тижні діє карантин – його ввели 5 квітня після виявлення перших хворих. 12 квітня в Олександрівську лікарню Києва – саме туди привозять більшу частину пацієнтів, хворих на коронавірус, – був госпіталізований намісник лаври митрополит Павло.

Зараз його уже виписали з лікарні, він здоровий, сказав митрополит Климент.

Читати також: Митрополит з Волині, який керує Києво-Печерською лаврою, попросив про фінансову допомогу

Життя і діяльність настоятела Павла (Петра Дмитровича Лебедя) тісно пов’язані із Волинню. Сам він родом із Млинівського району, що на Рівненщині. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі.

1988 року архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам висвятив  майбутнього настоятеля лаври на священника у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення Московської духовної семінарії в тому ж році його направили настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископ Волинський і Рівненський Варлаам здійснив постриг Петра Лебедя в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року зведений у сан архімандрита.

Зауважимо, раніше владика Павло мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки та інше майно. 

У 2018 році силовики обшукували маєток намісника Києво-Печерської лаври Павла. Працювали одразу три відомства – СБУ, прокуратура та поліція. Намісника підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та порушенні рівноправності громадян з огляду на расову належність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян, які перетинають кордон, контролюють за допомогою мобільного додатку, – ОДА
Наступна новина Андрій Разумовський розповів про антикризову стратегію свого бізнесу
Останні новини
Схожі новини