Скандальному єпископу УПЦ МП із «волинським» паспортом повернули українське громадянство

Скандальному єпископу УПЦ МП із «волинським» паспортом повернули українське громадянство
Єпископ УПЦ Московського патріархату Гедеон (Юрій Харон)

Суд зобов'язав управління Міграційної служби у Волинській області повернути українське громадянство єпископу Української православної церкви Московського патріархату Гедеону (Юрієві Харону).

Про це повідомили у Шостому апеляційному адміністративному суді, пише Українська правда.

Апеляційний суд у середу, 22 січня, підтримав рішення попередньої інстанції – Окружного адміністративного суду Києва від 18 вересня 2019 року.

Суди повністю задовольнили позов єпископа Гедеона (в миру Юрій Харон) до управління Міграційної служби у Волинській області. В ньому священник просив відновити його українське громадянство.

Суди вирішили, що ДМС не мала права скасовувати українське громадянство Гедеона.

Рішення Шостого апеляційного суду набуває чинності в день ухвалення. Але, як пояснили УП в суді, Міграційна служба ще може його оскаржити.

Нагадаємо, 13 лютого 2019 року прикордонники у столичному аеропорту «Бориспіль» не пропустили єпископа УПЦ МП Гедеона в Україну. У ДМС пояснили, що в нього був недійсний паспорт громадянина України, його було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами.

Зазначалося, що у 2018 році після інформації від Служби безпеки України Міграційна служба у Волинській області провела перевірку і встановила, що Гедеон набув громадянства України з порушенням законодавства – він не зізнався, що вже має громадянства інших країн: Росії та США.

Тому ДМС скасувала його громадянство.

У квітні 2019-го стало відомо, що єпископ Гедеон подав позов проти Управління Державної міграційної служби у Волинській області з вимогою повернути йому громадянство України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маршрутка № 233 «Липини–Полонка» перестане курсувати
Наступна новина В Україні – усього 37 мільйонів людей. Жінок – майже на 3 мільйони більше, ніж чоловіків
Останні новини
Схожі новини