Скільки часу можна зберігати продукти в холодильнику

Скільки часу можна зберігати продукти в холодильнику

Звертати увагу на термін придатності – це лише початок справи.

Більшість людей ставлять продукти та страви до холодильника з надією, що вони будуть зберігати свої смакові та корисні властивості ледь не вічно, але так робити не слід, – передає Радіо Максимум

До вашої уваги рекомендації зі збереження продуктів у холодильнику. Вони дозволять вам не викидати харчі, а також не фанатіти покупками про запас тих продуктів, які швидко псуються.

Молочні продукти

До прикладу, відкрите молоко краще зберігати протягом 3-5 діб у холодильнику. Твердий сир необхідно вивільнити від поліетиленового упакування та перепакувати у пергаментний папір. Це дозволить сиру дихати та не обвітрюватися. Таким чином можна буде його споживати до 2-3 тижнів.

Яйця

Свіжі яйця (звертаємо увагу на дату) можна зберігати від 2 до 5 тижнів. Перевірити, чи яйця свіжі можна за допомогою води: занурюємо їх у миску з водою. Ті яйця, що піднялися нагору – не свіжі. А от продукти з яйцями краще зберігати протягом 1-2 діб.

Ковбасні вироби

Якщо ви не розпаковували герметичне упакування – їх можна зберігати до 2 тижнів. А от розпаковану або порізану ковбасу краще з'їсти протягом 3-5 днів.

М'ясо

Свіже м'ясо, стейки, відбивні, а також смажене/печене/варене м'ясо можна зберігати від 3 до 5 діб. А от свіжий фарш (приготовлений вами) краще використати протягом 1-2 діб.

Птиця

Ціла птиця або частини може зберігатися протягом 1-2 діб. Залишки готової страви з птицею можна зберігати до 4 діб.

Овочі

До 7 діб можна зберігати квасолю, огірки, броколі та перець. А от до 14 днів – буряк, селеру, кукурудзу та моркву. Якщо маєте надлишок овочів – помийте, почистьте їх, наріжте та заморозьте.

Фрукти

Ягоди краще зберігати протягом 2-3 діб (але ми впевнені, що ви з'їсте їх швидше). Авокадо можна тримати в холодильнику до 10 діб, а от цитрусові – до 3 тижнів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, коли поховають маленького волинянина, який помер від раку
Наступна новина У Луцьку обговорюють долю парку на Шопена. НАЖИВО
Останні новини
Схожі новини