Сміх покращує нашу роботу?

Сміх покращує нашу роботу?

Чи може сміх допомогти побудувати міцнішу, більш творчу атмосферу в колективі?

Можливо, після економічної кризи 2008 року багатьом із нас здається: якщо люди сміються в офісі, то в них недостатньо навантаження на роботі, пише BBC Україна.

Раніше колеги підходили до робочого столу колеги, щоб поговорити та пожартувати, а тепер частіше ведуть листування електронною поштою або в месенджері - і живе спілкування між співробітниками стало непотрібним.

Але уявіть, що сміх в офісі може створювати необхідну атмосферу співпраці й заохочує творчий підхід? Багато років на сміх не звертали належної уваги, але тепер фахівці один за одним доходять саме до такого висновку.

У сміху багато функцій. Він згуртовує наш колектив, руйнує психологічні кордони, які ми будуємо, коли в атмосфері офісу панує напруженість. Спільний сміх сприяє інтенсивнішому генеруванню ідей.

Як нам краще використовувати всі його переваги?

Вчені пропонують бути «готовим посміятися» на робочому місці.

«Просто завжди будьте готові посміятися і ніколи не втрачайте таку можливість», - стверджують вони.

Також радять частіше організовувати спільні заходи, на яких люди ближче знайомляться один з одним за неформальних обставин, а не дивляться на екран зі слайдами PowerPoint.

Цю пропозицію підтримує й професор Массачусетського технологічного інституту Алекс Пентленд.

Пентленд упевнений: сучасним офісам для продуктивної роботи не вистачає старих добрих форм взаємодії між співробітниками.

Під час одного з виступів у 2014 році він сказав: «Електронна пошта має дуже мало спільного з продуктивністю чи творчим підходом».

А ось такі насичені канали комунікації як обговорення проблеми віч-на-віч з колегою, дуже впливають на продуктивність: «особиста розмова підвищує продуктивність на 30, а то й на всі 40% у колективі».

У непрості часи для економіки заклики до сміху в офісі і розмов віч-на-віч можуть здатися комусь із ваших колег зайвою банальністю.

Однак пам'ятайте: наука на вашому боці. Можливо, коли наступного разу репліка одного з ваших колег змусить розсміятися весь офіс, до вас прийде справжнє натхнення.

Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 квітня
Наступна новина Хлопець з Бразилії хоче відвідати Луцьк. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини