Справу Ставицького щодо заволодіння «Межигір’ям» направили до суду

Справу Ставицького щодо заволодіння «Межигір’ям» направили до суду

Генеральна прокуратура у вівторок направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького, що підозрюється у крадіжці об’єктів комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я».

Про це повідомила у Twitter речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

За даними ГПУ, її слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ "Танталіт".

Вони підозрюються в тому, що у змові з колишнім президентом Віктором Януковичем незаконно заволоділи і легалізували об’єкти «Пущі-Водиці» вартістю 540 мільйонів гривень.

Слідство з’ясувало, що злочинці вивели ці об’єкти з відання Державного управління справами і передали до статутного капіталу "Надр України", після чого передали ці об’єкти у приватні руки.

"Щодо інших осіб підозрюваних у даному кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме В. Януковича та О. Януковича, триває розгляд судом клопотань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування", - повідомили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, ще влітку 2017 року суд повернув державі Межигір'я.

За даними ГПУ, ця ділянка у 136 га колись була частиною державного комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", але у 2007 році уряд Віктора Януковича провів відчуження майна, яке там було. Пройшовши ланцюжок посередників, всі активи на території резиденції були куплені комерційною компанією "Танталіт".


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Трамп оголосить про вихід із ядерної угоди з Іраном – ЗМІ
Наступна новина У Луцьку хочуть обмежити використання поліетилену в магазинах. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини