Стали відомі прізвища луцьких бізнесменів, чия техніка трощила Центральний ринок

Стали відомі прізвища луцьких бізнесменів, чия техніка трощила Центральний ринок
Розтрощені контейнери на Старому ринку (фото «Сили правди»)

Важка техніка, яка 4 лютого взяла участь у демонтажі контейнерів на Центральному ринку Луцька, належить приватному підприємцю Степанові Книшу та компаніям місцевого бізнесмена Василя Гордійчука.

Про це дізнався центр журналістських розслідувань Сила правди, який провів власне розслідування подій того дня. 

Нагадаємо, 4 лютого близько 22:30 на Центральному ринку розпочали примусовий демонтаж контейнерів, який завершився погромом і псуванням майна підприємців. З’їхалася важка техніка, кілька поліцейських автомобілів, пожежні, згодом і карети швидкої. 

Фронтальний навантажувач зруйнував ковшем кутовий контейнер на вулиці Замковій. Коли збіглися люди, він поїхав геть. Ще один екскаватор заїхав на ринок через парковку, яка перебуває в оренді підприємця Любомира Пахолка. Він проїхав рядами, здійснив невдалу спробу прорватися на частину ділянки, яка була в оренді комунального підприємства «Луцькі ринки», і поїхав на виїзд, але застряг між рядами контейнерів.

Як з’ясували журналісти «Сили правди», екскаватор «Fermec-860» 1998 р. в. (держномер – 33880АС), маніпулятор «Iveco Magirus» 2006 р. в, фургон Citroen Jumper 2012 р. в. належать підприємцю Степану Книшу та його сімейній компанії «КСАС і В». Про це свідчать дані реєстру транспортних засобів МВС, а також документи підприємця, подані для участі у тендерах департаменту муніципальної варти Луцька.

Степан Книш (скріншот із відео «12 каналу»)

Фронтальні навантажувачі «LiuGong 856H» (держномер не зафіксували) та «Stalowa Wola L-34» (держномер – Т01253), які встигли втекти, належать компаніям луцького бізнесмена Василя Гордійчука – братові покійного бізнесмена-будівельника Петра Гордійчука. Зокрема, товариству з обмеженою відповідальністю «Лисогор» та приватному підприємству «Світогор». 

 

Старий ринок

Posted by Shovka Yurii on Tuesday, 4 February 2020

 

Чинних договорів підряду, в рамках яких техніка Степана Книша та Василя Гордійчука допомагає в демонтажі Центрального ринку, в публічному доступі журналістам не вдалося знайти, а на запит Луцька міська рада їх надавати відмовилася, посилаючись на зобов’язання про нерозголошення інформації в рамках кримінального провадження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уперше за 120 років на Волині не буде повені
Наступна новина Де приземлиться літак із евакуйованими з Китаю українцями
Останні новини
Схожі новини