Стівен Гокінг розповів, що було до великого вибуху, і як з'явився Всесвіт. ВІДЕО

Стівен Гокінг розповів, що було до великого вибуху, і як з'явився Всесвіт. ВІДЕО

Відомий учений Стівен Гокінг у ході передачі StarTalk розповів про появу Всесвіту і про те, що було до Великого вибуху.

За словами вченого, до Великого вибуху "не існувало нічого". Гокінг заявив, що відповідно до Загальної теорії відносності, простір і час формують просторово-часовий континуум, що деформується під впливом маси і енергії, пише ZN.

Вчений також підкреслив, що дотримується евклідова підходу до квантової гравітації. "У ньому звичайний, реальний час замінюється уявним часом, який поводить себе як четвертий напрям простору. Згідно з евклідовим підходом, історія Всесвіту в уявному часі являє собою викривлену поверхню в чотирьох вимірах — начебто поверхні Землі", — додав Він.

Він також додав, що спільно з Джеймсом Хартлом сформулювали допущення про стан з відсутністю кордонів, згідно з яким гранична умова Всесвіту в тому, що у неї відсутні кордони. Таким чином, за словами Гокінга, початок Всесвіту можна представити у вигляді Південного полюса Землі — як точку, в якій діють звичайні закони фізики.

"Немає нічого південніше Південного полюса, не існувало нічого до Великого вибуху", — сказав фізик.

Раніше Стівен Гокінг назвав чорні діри воротами в інші всесвіти. За його словами, інформація, яка потрапила у чорну діру, може бути переведена в свого роду "голограму" або вийти в альтернативний всесвіт. Однак він додав, що якщо увійти в чорну діру, то дороги назад вже не буде.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вилучені гранати в наметовому містечку біля Ради були бойовими – МВС
Наступна новина У Луцьку можуть заборонити цілодобову роботу інтернет-кафе. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини