Стоматологи пояснили, чому язик не потрібно чистити

Стоматологи пояснили, чому язик не потрібно чистити

З нагоди свого останнього зібрання в Парижі Асоціація французьких стоматологів рекомендує не чистити язик: за новими даними, це може поставити під загрозу природний баланс мікрофлори порожнини рота, – передає Радіо Максимум.

Язик є важливим органом, що складається з 17 м'язів і покритий "хорошими бактеріями", що підтримують здоров'я порожнини рота. У нормі язик очищується самостійно завдяки слині, яку ковтає в середньому від 1 000 до 2 000 разів в день.

Читати також – Чому не можна довго приймати гарячу ванну

На думку французьких фахівців, "регулярне чищення здорового язика – це комерційно підбурювана звичка, яка насправді є помилкою, адже може змінити поверхню язика і порушити баланс дружніх бактерій, які також колонізують і травний тракт людини".

Як пояснює член ADF Софі-Міріам Дріді, що працює в університетській лікарні Ніцци, близько 700 бактерій, що мешкають в порожнині рота і на поверхні язика зокрема, грають важливу роль: допомагають перетравлювати їжу, синтезувати вітаміни та знижувати ризик колонізації рота патогенами, щільно покриваючи язик і слизову оболонку порожнини рота.

З іншого боку, Французький союз з гігієни порожнини рота (UFSBD) рекомендує очищати язик безпосередньо після чищення зубів за допомогою дуже м'якої щітки. Дійсно, помірна, неінтенсивним чистка може бути корисна в тому випадку, якщо язик покритий білястим нальотом, зазвичай при зменшенні слиновиділення. Останнє явище може бути пов'язане з прийомом ліків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд хоче повернути перевірки бізнесу без попередження
Наступна новина У Луцьку вшанують учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні. Програма заходів
Останні новини
Схожі новини