Суд виключив лося із Червоної книги та дозволив на нього полювати

Суд виключив лося із Червоної книги та дозволив на нього полювати
Джерело фото: Лесные

Окружний адміністративний суд Києва скасував наказ Міністерства екології та природних ресурсів про занесення лося європейського до Червоної книги України.

Також суд дозволив полювати на цю тварину. Про це повідомляє прес-служба суду.

Однією з основних підстав скасування наказу стало те, що у відповідному поданні Нацкомісії не наведено жодного наукового обґрунтування необхідності занесення тварини до Червоної книги України та не зазначено чітких даних щодо чисельності популяції та її динаміки.

«У протоколі засідання Секції з питань охорони тваринного світу Нацкомісії з питань Червоної книги України зазначено про те, що після 2009 року дослідження стану популяції лося в Україні не проводились. А в поданні Нацкомісії вказано, що Мінприроди лише оголосило тендер на науково-дослідну роботу щодо "Оцінки стану популяції лося європейського в Україні та розроблення рекомендацій щодо заходів його збереження та відтворення" та зазначено про необхідність проведення моніторингу сучасного стану популяції лося європейського в Україні. Інших доказів на підтвердження наявності підстав необхідності занесення лося європейського до Червоної книги України до суду надано не було», – йдеться у повідомлення прес-служби.

Водночас, наказом Мінекології  "Про заборону полювання на лося", наказано заборонити полювання на лося європейського на території України строком на двадцять п'ять років.

«Однак, експертного висновку відповідного Інституту щодо стану популяції лося в Україні Міністерством до суду надано не було. З огляду на це суд дійшов висновку про наявність підстав вважати, що відповідачем – Міністерством екології та природних ресурсів України,  з порушенням вимог чинного законодавства, були вчинені дії щодо заборони полювання на лося», – повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, вчора, 27 листопада, у Любешівському районі Волинської області застрелили лося


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як луцький мандрівник «підпрацьовував» лицарем у Бразилії. ФОТО
Наступна новина У Луцьку розпочалось прощання із загиблим на Сході Героєм. ФОТО
Останні новини
Схожі новини