Суд водія «Аверса» проти патрульного: заслухали свідків

Суд водія «Аверса» проти патрульного: заслухали свідків

Водій телеканалу «Аверс» Олександр Токаєв подав до суду на інспектора патрульної поліції Андрія Переходька з вимогою визнати незаконною та скасувати постанову про притягнення до адмінвідповідальності за керування автомобілем у несправному технічному стані.

Судове засідання, під час якого заслухали обидві сторони та свідків, відбулося у Луцькому міськрайонному суді 5 червня.

Представник позивача заявила, що постанова винесена незаконно, мовляв, водія не зупиняли під час водіння, а на момент затримання авто було на стоянці.

«Запропонували завести авто і показати, чи працює фара. Оскільки автомобіль був припаркований, тому підстав для цього не було. Авто було припарковане, я не їхав на той час. Я стояв біля автомобіля. Я був на роботі і чекав виїзду», - розповів Олександр Токаєв.

Він заявив, що бачив, що поліція під’їхала, але не знав, що це до нього, бо нібито не було повідомлення через гучномовець.

Натомість відповідач Андрій Переходько розповів, що перебуваючи на зміні спільно з колегою Тетяною Хилюк, він рухався в автомобілі вулицею Рівненською у напрямку до ЦУМу, помітив машину, яка рухалась з несправною лівою фарою у режимі ближнього світла. Патрульні прийняли рішення зупинити авто, про що повідомили через гучномовець.

«Оскільки водій рухається назустріч, може не розрахувати габарити транспортного засобу і спричинити ДТП. Постійно тримаючи в полі зору, рухались за автомобілем Chevrolet. Зупинили авто на вулиці Електроапаратній. Одразу підійшовши до автомобіля, представились працівниками поліції, назвали причину зупинки. Факт, що водій стояв, не є правдоподібним», - розповів патрульний.

Він послався на статті законодавчих актів, згідно з якими здійснюють зупинку авто у разі виявлення технічних несправностей. За словами поліцейського, водій відмовився показувати документи. Його доставили у Луцький міський відділок для встановлення особи. Там і склали об’єднану постанову за ч. 1 ст. 121 та за ч. 1 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (йдеться про керування несправним автомобілем та про невиконання вимог поліцейського пред’явити документи).

Патрульна Тетяна Хилюк, яка є свідком у справі, розповіла про подробиці затримання, вона підтвердила, що Олександра Токаєва декілька разів просили надати документи, проте він відмовлявся. Опісля суддя Анатолій Пахолюк переглянув усі відеозаписи із бодікамер поліцейських та відеореєстраторів.

Врешті він ухвалив рішення продовжити розгляд справи 8 червня. Під час наступного засідання відбудуться дебати та оголошення рішення у справі.

Нагадаємо, ввечері 20 квітня патрульні зупинили автомобіль телеканалу, вказавши водієві, що в автівці не працювала фара в режимі ближнього світла.

Водій не виконував законні вимоги полісменів, не показував документів, а згодом викликав на місце «групу підтримки» - своїх колег із телеканалу. Інцидент закінчився у міськвідділі поліції, де встановили особу водія.

Читайте також: «Аверс» нібито «запікав» лайку патрульного, але її насправді не було, - волинська поліція. ВІДЕО

 

Патрульний Андрій Переходько
Суддя Анатолій Пахолюк

Патрульна Тетяна Хилюк
Водій Олександр Токаєв із захисником
Захисник патрульного Марія Кондюк

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин переконує, що йому в банку «підсунули» сувенірні 500 гривень. ВІДЕО
Наступна новина Луцький «Воїн» - спортивний клуб, де виховують чемпіонів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини