На Волині селяни погрожують протестами через будівництво сміттєзвалища. ВІДЕО

На Волині селяни погрожують протестами через будівництво сміттєзвалища. ВІДЕО
Попри протести, будівництво сміттєзвалища триває. Скріншот з відеосюжету

На Волині у Горохівському районі селяни повстали проти облаштування сміттєзвалища на своїй території. 

Кажуть: районна рада будує полігон, не порадившись із жителями, та копає котловани там, де джерела питної води, йдеться у сюжеті Сегодня.

Від села Цегова у Горохівському районі до майданчика, де має бути полігон, менше, ніж 4 кілометри. Донедавна на цьому місці випасали худобу та обробляли землю. Тепер тут стоїть будівельна техніка.

«Був завезений щебінь. Але громада думала, що це вирівнюють дорогу у зв’язку з роботою цукрового заводу», – розповів житель села Олег Басалик

Бульдозери на об’єкт заїхали проти ночі, кажуть селяни. Що тут не прокладатимуть дорогу, а влаштують звалище, їм розповіли самі будівельники.

«Місце вибрано не дуже адекватно. По-перше, це серед лісу. Тобто, прекрасні ліси, прекрасна місцевість, а внизу, куди продовжуватимуть сам кар’єр, знаходяться джерела. Беруть початок водойми, які потім впадають у ставки села Холон», – розповів депутат міськради Павло Данильчук

Районні чиновники порушень не бачать.

«Районна рада не являється розпорядником коштів. І взагалі не причетна до даного заходу. Можливо, десь якесь недопрацювання було, що не повідомили людей», – розповів голова Горохівської райради Тарас Щерблюк.

Районна рада обіцяє селянам полігон за всіма стандартами і просить погодитися на будівництво, бо жодного офіційного сміттєзвалища на території району немає. Та жителі – проти. Кажуть, якщо чиновники не полишать ідеї захоронюватимуть відходи на території їх села, виходитимуть на протести.

Нагадаємо, раніше селяни вже перекривали дорогу через будівництво сміттєзвалища.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька хочуть поставити камери
Наступна новина «Тато по Viber»: волинський заробітчанин розказав про роботу в Польщі та Росії. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини