Толока Modern-Expo відбулась одночасно в трьох містах. ФОТОРЕПОРТАЖ

Толока Modern-Expo відбулась одночасно в трьох містах.  ФОТОРЕПОРТАЖ

Айтішники, маркетологи, працівники виробництва – у суботу, 13 квітня, 650 працівників міжнародної компанії Modern-Expo, головний офіс якої знаходиться в Луцьку, обміняли спокійний відпочинок вдома на прибирання міста. Таку акцію компанія організовує вчетверте. Та цього разу, попри очікування, у парку ім. 900-річчя Луцька довелось прибирати не гори пляшок і обгорток, а опале листя і гілля.

Генеральний директор Modern-Expo Петро Пилипюк пояснює це просто – лучани оцінили порядок і підтримують його.

Організації толоки можна позаздрити: сотні інструментів, важка техніка, смаколики

До парку, що займає 18 гектарів у густозаселеному районі міста, відрядили аж 26 бригад. Схоже, організації процесу тут приділили немало часу і сил. Місце прибирання поділили на зони, людей – на команди, усім вручили інструменти, рукавиці, а декому – навіть армійські бахіли. Такі зокрема знадобились тим, хто обрав собі найтяжче місце роботи – розчищення русла річки Сапалаївки. До такої акції долучились аж дві бригади модернівців.

21-річний айтішник Володимир Коцішевський каже, що змінити комп’ютер на граблі на один день погодився добровільно. Мовляв це не тільки добра справа, а й непоганий тимбілдінг з колегами.

«Треба деколи змінювати діяльність. Тим більше, це не дуже важко», - розповідає чоловік.

Вистачило роботи у парку і для пенсіонерки Лесі Подольчук. Жінка, хоч і не працює на Modern-Expo, та долучається до багатьох ініціатив – відвідує Волинський АКМЕ-Університет (організація, що допомагає літнім людям вивчати комп’ютер, іноземні мови, організовує дозвілля), по неділях волонтерить у зоопарку і стежить за тим, щоб відвідувачі не годували тварин забороненими смаколиками, займається рукоділлям у міському центрі соціального обслуговування.

«Чоловік вже навіть каже – досить, треба городні роботи починати. Але це ж краще, ніж на лавочці сидіти і пліткувати», - каже жінка.

Їй, як і іншим студенткам-пенсіонеркам, доручили разом із волонтерами відповідати за дозвілля дітей на толоці. А їх тут немало – 150 віком від 5 до 15 років. Дітям працівників компанії не тільки влаштували ігри та конкурси, а й дали роботу. Прибирання невеличкої ділянки парку довірили саме малюкам, які завзято гребли листя спеціальними маленькими грабельками.

14-річний Павло Стернічук – один з найстарших у одній з дитячих бригад. Каже, такий вихідний йому навіть подобається.

«Я ж розумію, що потрібно прибирати, аби в парку було чисто. Це гарна справа. Батьки запропонували, а я відразу погодився», - зізнається юнак.

Чотири роки тому збирали гори сміття, а тепер – лише листя

Очільник Modern-Expo Петро Пилипюк завзятості працівників не дивується: «У компанії нам вдалось зібрати понад три тисячі людей, які мають спільні цінності і погляди на життя. Ми всі переконані, що повинні бути відповідальними не тільки в роботі, у співпраці з клієнтами, а й перед суспільством, довкіллям».

Бізнесмен зізнається – акцію розпочали чотири роки тому, а згодом дізнались, що суспільно корисній роботі безкоштовно віддають свій день у провідних компаніях світу, таких, наприклад, як Google та Facebook.

«Кілька років тому ми прийшли у парк, який ще не був таким гарним, як сьогодні. Встановили лавочки, поставили смітники і вже сьогодні бачимо – лучани це оцінили і не смітять, - каже Петро Пилипюк і додає, – мабуть, доведеться шукати нове місце для прибирання. Головне не сидіти й розповідати, як змінити країну. А просто йти і робити», - наголошує гендиректор міжнародної компанії, глобального виробника і постачальника комплексних рішень для ритейлу.

Окрім Луцька, у суботу, 13 квітня, такі ж толоки відбулися в українському Верхньодніпровську і білоруському Вітебську, де є виробничі підприємства Modern-Expo. Загалом до прибирання долучились понад 900 людей. У компанії вірять – такими акціями підвищують свідомість людей і вчать відповідально ставитись до довкілля.

Довідково: Modern-Expo Group – міжнародна компанія, постачальник комплексних рішень для ритейлу в Центральній і Східній Європі.

Modern-Expo постачає обладнання в понад 70 країн світу; асортимент компанії – більше 50 тисяч найменувань, зокрема, торгові стелажі, касові бокси, обладнання з нержавіючої сталі, каси самообслуговування, стелажі високого складування, POS-обладнання, холодильне обладнання; сьогодні компанія також розробляє SMART-рішення для ритейлу. 11 офісів знаходяться в Україні (центральний – у Луцьку), Франції, Польщі, Білорусі, Німеччині, Великобританії, ОАЕ та інших країнах.

Текст: Віта Сахнік

Фото: Ірина Кабанова

Весь парк поділили на зони і навіть намалювали карту)

Грабали завзято...
...хтось у фірмовому одязі компанії

А хтось, схоже, приїхав на екотранспорті

До роботи – з посмішкою)

А діткам – подарунки за роботу: книжка, кола і гамбургер

Дітвора працювала не менш завзято, ніж дорослі

Контролер)

У пошуках скарбів))

Найтяжче, кажуть, чистити річку
Та хлопцям все під силу!

Гендиректор Петро Пилипюк теж тут
Коментар для преси і – до роботи!

Перший заступник міського голови Григорій Недопад теж завітав на толоку
Щоб подякувати модернівцям за ініціативу, яку вони проводять ось уже четвертий рік

А так взуті ті, хто вичищає Сапалаївку

Помити руки після роботи і...
...до столу!

Поки одні працювали у полі, інші готували на всіх смаколики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не ховайтеся від виборців», – Порошенко у новому зверненні до Зеленського. ВІДЕО
Наступна новина Побили відому луцьку мітингарку, яка протестувала проти Зеленського
Останні новини
Схожі новини