ТОП-10 найпопулярніших коктейлів з соломинкою

ТОП-10 найпопулярніших коктейлів з соломинкою

Міжнародний день соломинки для коктейлів відзначають у світі 3 січня.

Раніше замість цієї трубочки використовували солому, від чого й пішла назва. А от першу штучну соломинку винайшов Марвін Стоун. Вона була з паперу та мала маленькиий діаметр, тому для пришвидшення пиття їх використовували кілька. 

Саме 3 січня Марвін Стоун отримав патент на свій винахід. Спеціально до цього дня Перший підготував підбірку найпопулярніших коктейлів, які п’ють за допомгою соломинок. 

До речі, сучасні «трубочки» виготовляють з пластику. Гофровану ділянку, яка дозволяє згинати їх для зручності використання придумав Джозеф Фрідман.  Пізніше він вдосконалював свій винахід та запустив ціле виробництва сололоминок, які завдяки цьому почали користуватися популярністю. 


Лонг Айленд Айс Ті

Лонг айленд айс ті вважається одним з найпопулярніших та найміцніших коктейлів у світі. До його складу входить горілка, джин, текіла, ром, тріпл-сек, кола або холодний чай. 

Назва коктейлю склалася не відразу, спочатку він називався просто «Лонг-Айленд», що означає довгий острів. Це перший заселений острів у бухті Нью-Йорку, перший житловий центр міста. Друга частина назви — айс ті (холодний чай) — відображає колір і смак коктейлю. Дійсно, за смаком і запахом напій дуже нагадує холодний чай. Саме в цьому полягає його небезпека — він неймовірно міцний, але з «нешкідливим» смаком.

Існує дві версії походження коктейлю. Перша досить поширена, але є помилковою. За цією версією, коктейль з'явився в США в роки «Сухого закону». Оскільки коктейль нагадував холодний чай, його було дуже легко маскувати. Однак, існують документальні свідчення того, що вперше коктейль з'явився в 70-х роках минулого століття, а його автором є Кріс Бендикс, бармен нічного клубу в Сміттауні, розташованому на острові Лонг-Айленд.


Кривава Мері

Кривава мері складається з горілки, томатного соку та спецій. Часто до коктейлю додають й інші складники – соус Табаско, лимонний сік, вустерський соус. 

Існує декілька версій появи коктейлю і його авторства. За найпоширенішою, автором коктейлю є бармен з Нью-Йорка, Фернан Петіот. Саме він придумав рецепт коктейлю «Кривава Мері». Сталося це в Парижі, і французька публіка не оцінила коктейль належним чином. Слава до нього прийшла лише в Америці. За іншою версією, автором коктейлю є Джордж Джессел, продюсер і композитор.

Немає однозначної відповіді і на питання: чому коктейль носить назву «Кривава Мері». Вважається, що ім'я коктейлю дав бармен Фернан Петіот (за сумісництвом і автор рецепту), інші джерела стверджують, що так коктейль назвали самі відвідувачі бару. Є навіть версії, що своїй назві коктейль зобов'язаний королеві Марії Тюдор, яка прославилася своєю жорстокістю.


Мохіто

Це традиційний кубинський алкогольний коктейль. Також популярна безалкогольна версія мохіто, у яку не додають ром. 

Зазвичай до складу коктейлю входить білий ром, цукор, лайм, газована вода та м’ята. Готуючи мохіто, спочатку додають сік лайму до цукру і кладуть листочки м'яти. Отриману суміш обережно мнуть. Бажано, щоб листки м'яти були тільки пошкоджені, а не роздроблені. Так щоб виділились ефірні олії. Далі додається ром і суміш перемішується, щоб цукор розчинився. Згодом кладеться лід і додається газована вода. Листки м'яти та шматочки лайму застосовуються для прикрашання бокалу з коктейлем.


Піна Колада

До складу піна колада входить ром, ананасовий сік та кокосове молоко. Вважається, що піна колада — карибського або кубинського походження.

Перша відома письмова згадка про цей коктейль — у журналі TRAVEL за грудень 1922 року: «Але найкращою є піна колада — сік стиглого ананасу […] змішаного з льодом, цукром, лаймом і ромом Бакарді у правильних пропорціях» (англ. «But best of all is a piña colada, the juice of a perfectly ripe pineapple [...] rapidly shaken up with ice, sugar, lime and Bacardi rum in delicate proportions.»).


Текіла Санрайз

Це міцний коктейль, рецепт якого мусить бути у кожного бармена. Він почав користуватися популярністю ще в 70-х роках 20 століття, причому немалу роль в цьому зіграв американський тур гурту «Rolling Stones». Під час туру музиканти часто вживали цей напій.

Основними інгредієнтами коктейлю є текіла, гранатовий сік (гренадин) і апельсиновий сік.


Секс на пляжі

Існує велика кількість різновидів цього коктейлю, які мають трохи інші назви, зокрема: «Швидкий секс на пляжі», «Секс на бразильському пляжі», «Секс на пляжі взимку», «Секс на пляжі з подругою» та інші.

Історія приготування відомого коктейлю починається у 1987 році у місті Форт-Лодердейл, штат Флорида. Компанія Republic National Distributor тільки почала продавати новий продукт — персиковий шнапс. Для популяризації цього напою компанія запропонувала винагороду у $1000 тому бару, який продасть найбільше персикового шнапсу, а бармену, який також продасть найбільшу кількість напою додатково мав отримати $100.

Бармен на ім'я Тед Пізіо, який працював у закладі Confetti's, придумав змішувати горілку, персиковий шнапс, апельсиновий сік та гренадин. Коли він почав продавати цей напій, а відвідувачі запитували, як називається цей коктейль.

У той час, як раз у Форт-Лодердейл тисячі студентів зібралися на весняні канікули (англ. Spring Break). Йому спало на думку, що всі вони приїжджають у місто заради пляжу та сексу. Відтак він назвав коктейль «Секс на пляжі». Згодом студенти роз'їхались на навчання і все у своїх містах почали замовляти цей напій. Проте бармени не знали як він готується, тому вони відтворювали рецепти за розповідями. Ось тому існує так багато різних варіантів приготування цього коктейлю.


Куба Лібре

До складу Куба Лібре входить ром, кола та лайм. 

Коли вперше був приготовлений цей коктейль достеменно невідомо, проте за одною із версій від Havana Club Куба Лібре вперше був змішаний у 1900 році, після того як на Кубі з'явився напій Coca-Cola. Американські солдати змішували колу з ромом і проголошували тост «За вільну Кубу».


Викрутка

 Алкогольний коктейль, який містить горілку (1 частина) та апельсиновий сік (2 частини). Також в напій додається лід. Готовий коктейль прикрашається скибочкою апельсина. 

Перша письмова згадка коктейлю Screwdriver зустрічається в американському журналі «Тайм» у випуску від 24 жовтня 1949.

Також існує кілька варіацій коктейлю.Наприклад, зі зворотною пропорцією інгредієнтів коктейль носить назву «drivescrewer».

Варіант коктейлю з рівних частин горілки і «Блю Кюрасао» називається «Звукова викрутка» на честь викрутки з популярного телесеріалу «Доктор Хто».

Буравчик  — різновид «викрутки» (втім, деякі вважають його абсолютно самостійним рецептом), що містить джин і лаймовий сік в таких же пропорціях, як «викрутка». 


Маргарита

Цей коктейль містить текілу з додаванням соку лайма або лимона, цитрусового лікеру Трипл-сек та льоду. 

Коктейль латиноамериканського походження, поява датується приблизно проміжком в 1936-1948 роках, існує багато версій про його появу, практично у всіх фігурує жінка з ім'ям Маргарита. У деяких районах Мексики традиційним вважається коктейль, до складу якого входить не французький апельсиновий лікер «Куантро», а трав'яний лікер «Damiana», головним компонентом якого є рослина Даміана (Turnera diffusa) — афродизіак з «віагровим» ефектом, яким нерідко користувались індіанці Майя. 


Космополітен

До складу коктейлю входить горілка, лікер Трипл-сек, лимонний сік та сік журавлини. 

Існує декілька версій створення коктейлю «Космополітен». Перша з них базується на думці, що коктейль було створено спеціально для горілки з лимонним смаком Absolut Citron.

В іншій версії створення коктейлю приствоюється жінці-бармену Шеріл Кук (англ. Cheryl Cook) з Флориди. В одному із своїх інтерв'ю вона заявила про створення коктейлю у 1985 році, хоча коктейль набув популярності ще у кінці 70-х років.

Протягом довгого часу коктейль був популярним серед відвідувачів гей-барів. Тільки починаючи з 1998 року завдяки виходу у світ серіалу «Секс і Місто», де напій «Космополітен» був улюбленим коктейлем головних героїнь, він набув широкої популярності.


А який коктейль любите ви?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пхеньян підтвердив свій намір розпочати переговори. ВІДЕО
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 4 січня
Останні новини
Схожі новини