ТОП-15 цитат від представників тревел-проекту Ukraїner. ФОТО

ТОП-15 цитат від представників тревел-проекту Ukraїner. ФОТО

Три роки тому в Україні стартував медіа-проект Ukraїner, який передбачає подорожі нетрадиційними місцинами нашої країни.

Про нетипові села України та героїв Ukraїner 5 серпня на гутірковій сцені «Бандерштату» розповідали представники проекту Софія та Сашко.

«Перший» зібрав найкращі цитати з їхнього виступу:

  • Це мультимедійний проект, який презентує Україну такою, якою вона є.
  • Ми не робимо новинні матеріали. А робимо ті, які актуальні завжди. Ось як матеріал про ромів, який робився наприкінці 2016 року, а актуальний і зараз. Стерлися стереотипи про ромів.

Нагадаємо, відомий поет Дмитро Лазуткін читав бандерштатівцям еротичні вірші

  • Про сам проект: ми працюємо з великою кількістю викликів. Я особисто з Коломиї, біля нього є невеличке містечко Залізчики. Раніше це був нереально популярний курорт за часів Польщі. Здавалося, те, що було відоме, уже забуде. Це історична частина, а є ще й природня. Міжрічинський парк – це найбільш південне місце в Євразії, де зустрічається тундра й тайга. І це в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Держава – це унітаз»: топ-15 цитат журналіста Сергія Іванова на «Бандерштаті»

  • Ви можете «відкривати» Україну, будучи в маршрутці і переглядаючи відео.
  • Поділили Україну на 16 регіонів. Зараз наші експедитори їздять чотирнадцятим регіоном – Волинню, а далі буде Слобожанщина та Галичина.
  • Богдан Логвиненко від початку хотів зробити проект, який презентуватиме Україну за кордоном, але ту Україну, яку ми знаємо, яку цікаво пізнавати, та людей, які реалізують тут себе.
  • Не достатньо просто працювати, варто насолоджуватися життям, - в Україні все це є.
  • Німець Мішель, який приїхав у Карпати, почав зберігати популяцію буйвола. Ці тварини дають дуже хороше молоко, але з ними треба специфічно спілкуватися, аби вони вам довіряли. Цей німець знайшов до них підхід. Тому, якщо люди з-за кордону бачать так Україну, то, певно, і своїм теж потрібно це робити.
  • Україна дуже різноманітна. Є багато речей, про які ми не знали. Наразі наше охоплення у Фейсбуці стабільне - 80 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутірки «Бандерштату»: топ-5 цитат Юрка Журавля

  • Ми не робимо замовних матеріалів. Намагаємось показати те, чого ще не показували, або людей, які дійшли до якогось успіху.
  • Зі всією інформацією та лонгрідами, які ви бачите, працює велика кількість людей, які також все перевіряють.
  • До 2020 року ми хочемо зробити мапу, путівник. Але впираємося в те, хто це буде робити. Зараз нам не вистачає дизайнера-волонтера. Ми потребуємо людей та нові сили, бо наш проект росте. Зараз ми робимо мапи тих регіонів,  в які ми їздимо.
  • Ми розповідаємо по 10, 12 історій про регіон, але і цього не вистачає. Люди, які живуть там, де ми знімали все кажуть, що потрібно ще далі «копати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутірки «Бандерштату»: Зураб Аласанія розповів про роль суспільного мовника в Україні. ЦИТАТНИК

  • Наразі ми маємо більше 1000 заявок від тих, хто хоче з нами працювати. Але маю прохання до волонтерів. Не вказуйте, що «у вас класний проект, долучіть мене», бо ми не маємо розуміння, з чим вам потрібно працювати. Варто вказувати, в які сфері ви можете працювати.
  • Коли ви подорожуєте, то варто зрозуміти, що ви хочете побачити. Я раджу їхати в сусідні регіон, бо люди не знають того, що близько біля них. Потрібно, аби стирались якісь внутрішні кордони.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Флешмоб, «Тартак», Соловій та Мірзоян: яким був другий день «Бандерштату». ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна новина Волинська журналістка похизувалась врожаєм лисичок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини