«Треба повернути відпрацювання для випускників медколеджів та вишів», – Людмила Тимощук 

«Треба повернути відпрацювання для випускників медколеджів та вишів», – Людмила Тимощук 

Начальниця управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук вважає, що брак медичних працівників в області потрібно компенсувати, відновивши практику обов’язкового відпрацювання в комунальних медичних закладах протягом 3 років після випуску з медичного навчального закладу. 

Про це вона заявила у вівторок, 12 січня, під час бюджетних слухань в обласній раді. 

Людмила Тимощук сказала, що за останній рік на Волині звільнилося 600 середніх медичних працівників. Частина з них вийшла на пенсію, решта – змінила роботу або виїхала за кордон. Наразі в області не вистачає близько 300 медичних сестер. 

«Молодих беруть на роботу, вони рік попрацювали і тікають», – зауважила посадовиця.

На думку головного медика області, причиною є скасування норми про обов’язкове 3-річне відпрацювання для випускників медичних навчальних закладів, що відбулося за часів виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

«У нас немає майбутнього з такими правилами. Треба звертатися до Верховної Ради і повертати відпрацювання», – сказала Людмила Тимощук.

Читати також: Волинську лікарню залишили без фінансування. Закривають два відділення


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні побільшало важких пацієнтів із коронавірусом, – інфекціоністка
Наступна новина На Донбасі загинув український військовий
Останні новини
Схожі новини