«Це велика ваша помилка», – Гузь Зеленському про призначення очільником Волині «варяга»

«Це велика ваша помилка», – Гузь Зеленському про призначення очільником Волині «варяга»
Ігор Гузь

Народний депутат від Волині Ігор Гузь записав звернення до президента Володимира Зеленського, у якому просить не призначати на посаду голови Волинської ОДА людину з Луганської області – Юрія Погуляйка.

Відео від оприлюднив у Facebook.

Нагадаємо, 28 жовтня Кабінет Міністрів України погодив призначення на посаду голови Волинської облдердадміністрації Юрія Погуляйка, який зараз є першим заступником голови Луганської ОДА.

Звернення Ігоря Гузя 

«Я хотів би звернутися до Володимира Зеленського  як народний депутат, як волинянин.

Вчора ми отримали інформацію, що на посаду голови Волинської ОДА хочуть призначити людину, яка народилася і все життя прожила у Луганській області, яка працювала фактично усе своє свідоме життя у структурах МВС, три роки була одним із керівників ДФС у Донецьку, яка не має до нашого регіону жодного відношення. У мене є сумнів, чи ця людина хоч раз була на Волині навіть фізично.

Ви фактично приступили до виконання обов’язків президента на початку червня. Волиняни чекали червень, липень, серпень, вересень і жовтень – це 5 місяців – поки ви, ваша команда визначитеся з кандидатом на посаду голови ОДА. На жаль, прикро про це говорити, пройшло 5 місяців, але ви нічого кращого не знайшли, як прислати на Волинь «варяга». Тим більше з Луганської області.

Читати також: Земельна ділянка і авто. Чим володіє Юрій Погуляйко, який стане головою Волинської ОДА

Я не знаю якостей робочих цієї людини, але скажу вам, що буквально вчора я отримав десятки дзвінків від різних людей, які впливають на ситуацію в області, які обурені: невже не можна було за майже пів року знайти на Волині, яка проголосувала у другому турі за Зеленського, гідної кандидатури?

Я думаю, що це велика помилка і Офісу президента, і ваша особиста. Я знаю, що і депутати облради, і громадськість, і всі ті люди, які хотіли розпочати ефективну роботу з новим головою ОДА, очевидно, будуть чинити спротив у законний спосіб. І я сподіваюся, що є ще сьогоднішній, завтрашній день, що ви особисто не підпишете це подання Кабміну. Буде якась інша фігура. 

Ключовий меседж: це має бути волинянин. Хай не з місцевої політичної тусовки. Можливо, за прикладом інших регіонів це буде бізнесмен. Ви повинні зупинитися на тій кандидатурі, якій довіряєте. Але це логічно, що областю має керувати людина, яка має коріння тут.

Що буде робити представник, який сьогодні займає посаду заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації на Волині? Так він тільки рік буде знайомитися з проблематикою, районами, депутатським корпусом… А в цей час треба займатися проблемами децентралізації…

Як на мене, це велика помилка ваша і вашої команди. Сподіваюся, ви все-таки зможете почути не тільки мене, а й багатьох тих людей, які на Волині скажуть своє слово. Без сумніву, це відбувається і буде відбуватися і на сесії обласної ради, і в фейсбуці, і в ЗМІ. Ви зможете це рішення змінити і все-таки віднайти ту людину, якій довіряєте. Але це буде волинянин. Сподіваюся на ваше розуміння.

В іншому випадку, очевидно, і ви, і ваша політична сила програєте. Як програє і волинський регіон, тому що «варягів», людей, які не мають відношення до Волині, ми вже бачили неодноразово.

У свій час це був Француз (Анатолій Француз – голова Волинської ОДА у 2002-2005 роках, – ред.), присланий «усмиряти» перед Помаранчевою революцією волинян. І йому це не вдалося. Попередній голова ОДА пан Савченко (Олександр Савченко – голова Волинської ОДА у 2018-2019 роках, – ред.) теж не з Волині. Якщо чесно, результати його роботи плачевні».

 

Звернення до Володимира Зеленського!

Posted by Ігор Гузь on Tuesday, 29 October 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перший» вручив нагороду героям серпня
Наступна новина Через Погуляйка скликають позачергову сесію Волиньради
Останні новини
Схожі новини