Це яка «свинота» сиділа: на Волині загидили альтанки біля озера. ФОТО

Це яка «свинота» сиділа: на Волині загидили альтанки біля озера. ФОТО

Альтанки поблизу озера Ольблє (Лука) Камінь-Каширського району загиджують завсідники місцевого клубу.

Про це в себе на сторінці у Facebook написав Ігор Тищук.

«Неподалік міста Каменя-Каширського знаходиться мальовниче озеро Ольблє (Лука). Воно розташоване на території двох сіл Грудки та Осівці. Озеро Ольблє природного походження глибиною до 8 метрів, має чисту без запаху воду, що живиться підземними водами, а можливо і джерелами. В озері живе велика різноманітність риб та раки, що дуже приваблює до себе рибалок у тому числі і мене», – йдеться в дописі.

«Дві неділі назад приїжджав на це озеро у святковий день зранку порибалити. Зупинився на центральному пляжі Грудківської сторони, де знаходяться альтанки для відпочинку і дитячий майданчик. Цей пляж розміщений майже в центрі села неподалік сільського клубу, школи, магазина… В одній з альтанок на столі побачив купу недоїдків від кавуна, дині, стакани, порожні пляшки та інше сміття, що вже розлетілось від альтанки на пару метрів», – пише користувач.

«Але саме більше вразило те, що біля альтанки за 5 метрів вздовж дороги стоїть два смітника, далі через кожних 20 метрів, ще два. Це яка «свинота» сиділа, що після себе не прибрала сміття та не викинула в смітник, що знаходиться поряд…?» – продовжують в дописі.

«І це я бачив таке не один раз. Далі стаю неподалік на озері і вирішую спостерігати за даною альтанкою. За 5 годин повз альтанку пройшло понад 20 чоловік (місцеві рибалки, пастухи, місцеві жителі) і ніхто не підійшов не прибрав сміття. Тільки один чоловік, «місцевий підприємець», порившись в недоїдках на столі забрав порожні пляшки, при цьому сміття залишив на столі і пішов. В кінці моєї рибалки стаю і прибираю територію альтанки. «Самому стидно стало за таких людей…, а поряд дитячий майданчик, і що побачать малі діти коли туди прийдуть…», – додає Іван Тищук.

«І знову ж таки позавчора зранку на свято Спаса я приїжджав на це озеро і побачив подібну «картину» з сміттям біля альтанок. По дорозі ще зупинився біля місцевого клубу, церкви, меморіалу. Коли зупинився – «ЖАХНУВСЯ» – порожні пляшки, стакани різне сміття було кругом. Мені зразу здалося, що на пам’ятнику полеглим односельчанам (меморіалі) скульптура засмученої дівчини, яка присіла перед могилами, тримаючи в руці квітку плаче від побаченого… Дивіться все на фото. І це все місцеві жителі бачили коли йшли зранку до церкви», – обурюється він.

«В озері на мілині та на березі знаходиться багато порожніх пляшок (деякі з них розбиті), сміття. Господарі будинків, територія яких прилягає до озера встановили для себе кладки, і коли ловиш біля їх то відразу вони стають господарями берега – там не закидай, там стоїть моя донка, моя раколовка (раніше сітка), а коли питаєшся за сміття на березі та у воді – це не моє…» – пише чоловік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стало відомо, що Гройсман робив у Ковелі
Наступна новина Повідомили, коли поховають Андрія Федецького
Останні новини
Схожі новини