«Це зрада України», - голова спілки волинських ветеранів АТО про «формулу Штайнмаєра»

«Це зрада України», - голова спілки волинських ветеранів АТО про «формулу Штайнмаєра»

Волинські ветерани виступають проти поступок, які передбачені виконанням так званої «формули Штайнмаєра».

У Волинській обласній раді відбувся пікет, учасники якого виступали проти погодження «формули Штайнмаєра». Про це йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Нагадаємо, «формулу Штайнмаєра», яку щодо виборів на окупованому Донбасі погодили 1 жовтня, значна частина українців трактує як капітуляцію України перед Російською Федерацією.

Приводи непорозуміння – вибори на окупованих територіях, особливий статус Донбасу, відведення українських військових від лінії зіткнення.

Особливу тривогу військових викликає остання дія.

«Кожний клаптик землі, яку нинішня влада, в моєму розумінні, хоче здати, политий нашою кров’ю, потом, там назавжди залишились наші товариші. Зараз комусь дуже хочеться миру, як я бачу, це не договір про мир, це зрада України», – зазначив голова Волинської спілки ветеранів АТО, учасник оборони Донецького аеропорту Вадим Ваврищук.

Інше бачення ситуації мають прихильники чинного президента та їхні союзники, до прикладу голова Волинської обласної ради, представниця партії УКРОП Ірина Вахович. Аргументуючи свою відмову скликати позачергову сесію, вона назвала провокаторами ініціаторів протестних акцій.

«Реальними ворогами України є, окрім путінської агресії, внутрішні провокатори, що породжують протистояння між співвітчизниками. Бо тільки в єдності ми можемо перемогти ворога. В історії немає жодного прикладу, де розбрат всередині дозволив виграти війну з зовнішнім ворогом», – заявила Ірина Вахович.

Голова облради не конкретизувала осіб, що заважають єдності.

«Можна навести один приклад: за шість років війни вони хоч один раз дотримались умов чи ні? Скільки десятків чи сотень раз оголошували перемир’я? Те що влада замовчує теперішній стан, не означає, що там не ведуть бої. Чому хтось хоче зараз вірити тій стороні?» – додав Вадим Ваврищук.

Окрім декларованих мирних ініціатив серйозне занепокоєння викликають і заяви представників чинної влади, спрямовані на дискредитацію воїнів: погрози переглянути їхній статус, пільги і тому подібне. До прикладу, резонанс викликала заява представниці «Слуги народу», голови парламентського комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової.

«Для мене це було представлено в цинічній формі: ми продавали дорого там свою робочу силу. Не хочу говорити, який це має бути запалений мозок, щоб про це тільки думати, дивно, як це можна озвучити», – обурився голова Волинської спілки Ветеранів АТО.

Нагадаємо, у Луцьку проведуть позачергове скликання 64-ї сесії Луцької міської ради з приводу «формули Штайнмаєра». Сесія відбудеться у четвер, 10 жовтня 2019 року о 10 годині в залі засідань міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Європа для тьотки Марії. Як Заброди з 90-х заробляють на проєктах. ГРОМАДА МОЖЕ
Наступна новина Який вигляд мали гроші, які випускали в Луцьку сто років тому
Останні новини
Схожі новини