«Цинічна брехня»: священик спростував заяви УПЦ МП про «захоплення храму» на Волині

«Цинічна брехня»: священик спростував заяви УПЦ МП про «захоплення храму» на Волині
Храм у селі Кропивщина (фото: БУГ)

Священик Віктор Мартиненко спростував заяви УПЦ МП на Волині про те, що храм у селі Кропивщина на Іваничівщині був «незаконно відібраний» прихильниками нової церкви.

Про це священнослужитель написав на сторінці у Фейсбуці.

За його словами, Кропивщина – невелике село у Іваничівському районі, де люди тут самотужки утримують свій храм. На зборах прихожани одноголосно, наголосив священик, проголосували за перехід у ПЦУ.

«Маленьке село - десь 40 дворів (приблизно один під’їзд міської дев’ятиповерхівки)). На збори громади зійшлися всі православні мешканці (в селі є протестантські родини). Після служби в церкві провели збори - ОДНОГОЛОСНО (83 особи) висловилися за воз’єднання з ПЦУ. Ця інформація є відомою, відкритою, ніким не спростовується і легко гуглиться», – запевнив він.

Натомість, за його словами, у зверненні до голови Волинської ОДА Олександра Савченка керівники УПЦ МП на Волині зазначили, що у цьому селі храм відібрали незаконно.

Уривок зі звернення керівників УПЦ МП на Волині до губернатора. Кропивщина – у переліку сіл, де нібито незаконно відібрати храм

«Я не знаю, що інше в тому зверненні є правда, а що - ні. Але про Кропивщину - цинічна БРЕХНЯ. Впевнений, що преосвященні владики знають, хто є батьком брехні, відтак сподіваюся, що то вони не навмисне, просто , як і у випадку з моєю “забороною” з послуху підмахнули текст, присланий згори», – підсумував священик.

Нагадаємо, про перехід громади храму до нової церкви у селі Кропивщина стало відомо 12 лютого. Рішення громади також підтримав священик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Євробляхери» поповнили бюджет на понад 11 мільярдів гривень
Наступна новина У селі під Луцьком просять відремонтувати очисні споруди, бо від смороду «виїдає очі»
Останні новини
Схожі новини