У Білорусі затримали вже чотирьох українців

У Білорусі затримали вже чотирьох українців

У Білорусі загалом затримали чотирьох українців — Костянтина Рєуцького, Євгена Васильєва, Оксану Альошину й хлопця, ім’я якого не розголошують. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає від білоруської сторони якнайшвидше повернути їх додому.

Про це йдеться в заяві Денісової, пише Громадське.

У ній вона звернулася до голови Комісії з прав людини білоруського парламенту Андрія Наумовича з проханням «забезпечити належний правовий захист» затриманим українцям.

Крім того, Денісова попросила Верховну комісарку ООН із прав людини Мішель Бачелет, президента МКЧХ Петера Маурера, голову ОБСЄ Еді Раму та інші міжнародні правозахисні організації посприяти в наданні такого захисту.

За словами омбудсменки, вона звернулася до посла Білорусі в Україні з проханням встановити місцеперебування затриманих українців (воно досі невідоме) й повідомити, чи чинили щодо них фізичний чи психологічний тиск.

«Вимагаю від білоруської сторони якнайшвидше повернути українців додому! Водночас приєднуюсь до закликів Міністерства закордонних справ України та прошу громадян України наразі утриматись від поїздок до Білорусі», — йдеться в заяві Денісової.

Читайте також: У Мінську побили й затримали журналіста Радіо Свобода

Нагадаємо, 9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська ОДА продала земельних ділянок на понад 500 тисяч гривень
Наступна новина Лучани збираються на акцію підтримки білорусів
Останні новини
Схожі новини