У ЄС за допомогою криптовалюти щороку відмивають до $5,5 млрд нелегального доходу

У ЄС за допомогою криптовалюти щороку відмивають до $5,5 млрд нелегального доходу

Поліції важко вилучати ці активи, оскільки операції проходять поза межами фінансової системи.

В Євросоюзі щороку відмивають 4,1-5,5 млрд доларів, отриманих незаконним шляхом, з використанням криптовалюти, такої як біткойни, заявив в інтерв'ю BBC Роб Вейнрайт, директор Європолу – правоохоронного органу Євросоюзу.

За словами Вейнрайта, загальна сума щорічного нелегального доходу в Європі оцінюється в 100 млрд фунтів стерлінгів, таким чином, близько 3-4% з цих грошей «відмивається» через криптовалюту.

«Сума зростає дуже швидко, і ми дуже стурбовані», – сказав Вейнрайт.

Він також зазначив, що поліція стикається з труднощами при відстежуванні таких злочинців, і навіть коли правоохоронцям вдається встановити учасників трансакції, активи дуже важко вилучити.

«Це відбувається не в банках, якими керує центральний орган, тому поліція не може відстежувати ці трансакції. Але навіть коли вони встановлюють, що трансакції здійснюють злочинці, вони не можуть вилучити активи так, як це зазвичай робиться в рамках фінансової системи», – додав глава Європолу.

За його інформацією, злочинці конвертують нелегальні доходи в біткойни, а потім біткойни перераховуються людям, які, на перший погляд, не мають відношення до кримінального світу. Далі ці люди обмінюють біткойни на готівку і повертають їх злочинцям.

Він додав, що поліції також відомо про те, що мільярдні доходи від продажу наркотиків у ЄС конвертуються в біткойни, і закликав тих, хто надає послуги з обміну біткойнів на готівку, співпрацювати з поліцією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Таксі у Луцьку: телефони і ціни
Наступна новина Підтримати бізнес: у Луцьку пропонують створити «Гільдію підприємців»
Останні новини
Схожі новини