У Китаї клонують домашніх тварин

У Китаї клонують домашніх тварин
Джус та його маленький клон (фото: ТСН)

У Пекіні успішно працює компанія з біотехнологій «Sinogene», яка займається клонуванням домашніх тварин.

Так, послугами «фабрики з клонування» вирішив скористатись власник місцевої зірки Джуса – собака зіграв у десятках китайських фільмів та телевізійних постановок. Сам пес щенят мати не може, бо його кастрували у ранньому віці, – пише ТСН.

«Джус сам собою – частина інтелектуальної власності і має великий соціальний вплив», - каже власник собаки.

Щоб досягти своєї мети, чоловік вирушив до «Sinogene». Компанія набула популярності після успішного створення «генно-модифікованого» клона бігля у травні минулого року. Через місяць компанія почала клонувати тварин на комерційній основі.

За щонайменше 380 тисяч юанів (понад 1,5 млн гривень) власники домашніх тварин можуть клонувати своїх улюбленців.

У лабораторії взяли зразки шкіри з нижньої частини живота Джуса – вже за кілька тижнів після цього з них змогли виділити ДНК та запліднити яйцеклітину. Її хірургічно «підсадили» у матку сурогатної матері-собаки – в цьому випадку бігля. 

Копія Джуса народилася в середині вересня і близько місяця залишалося в лабораторії біля свої матері. Пізніше щеня віддали новому власнику.

Біотехнологічна промисловість Китаю стрімко розвивається, і порівняно з аналогічними компаніями на Заході, зустрічає дуже небагато менше юридичних перепон.

Тін-Коп Лі, доцент біомедичних наук в Китайському університеті Гонконгу, зазначив, що в Китаї є положення про використання тварин для досліджень лабораторії, проте немає жодних законів, що регулюють клонування тварин. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні хочуть запровадити додатковий вихідний
Наступна новина У центрі Іванич прикрашають похилену новорічну ялинку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини