В Україні хочуть запровадити додатковий вихідний

В Україні хочуть запровадити додатковий вихідний
Фото: Народна Правда

В Україні хочуть ввести нове свято на честь створення Православної церкви, зробивши цей день вихідним.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Сергій Міщенко, який є ініціатором законопроекту.

«15 грудня 2018 року увійшло в новітню історію України як День духовної єдності України, адже цього дня відбувся Об’єднавчий Собор Української Православної Церкви. Тоді утворили Українську Помісну Православну Церкву та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія», - написав він.

17 грудня Міщенко зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України», у якому запропонував 15 грудня визначити Днем духовної єдності України та святковим неробочим днем.

Читати також: Учасник Об'єднавчого собору розповів, як «вмовляли» Михаїла зняти свою кандидатуру

«Для мільйонів українських вірян, які з нетерпінням чекали цієї події в Україні та за кордоном, цей день назавжди став самостійності Української Церкви, яка після понад тисячолітнього перебування у складі частини інших великих Церков виборола своє право на незалежність. Тому відзначення 15 грудня Дня духовної єдності України не тільки зменшить вплив іноземної пропаганди, а й посприяє національному єднанню, забезпеченню духовної та національної безпеки України», – написав автор.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали перекус, який ідеальний для вашої фігури
Наступна новина У Китаї клонують домашніх тварин
Останні новини
Схожі новини