«У команді обов’язково має бути скептик». Найцікавіше з лекції Олега Мірошніченка в Луцьку

«У команді обов’язково має бути скептик». Найцікавіше з лекції Олега Мірошніченка в Луцьку

Директор з розробок (VP R&D), співзасновник компанії «Hosteeva» Олег Мірошніченко поділився у Луцьку досвідом заснування бізнесу.

Він родом з Луцька, мешкає в Ізраїлі, а його компанія працює на американському ринку.

Раніше Олег працював програмістом в 10 різних компаніях, зокрема в компанії Viber.

У культурному центрі Passage Interdit він поділився, як правильно обрати партнера для стартапу.

Олег Мірошніченко виокремив 10 якостей, якими має володіти партнер, щоб бізнес не занепав.

1. Аналітичне мислення

«Мислення буває аналітичне та емоційне. Аналітичне базується на фактах, емоційне – на емоціях. Важливо, щоб у вашого партнера було аналітичне мислення. Якщо його нема – таку людину в партнери брати не можна. Людину з емоційним мисленням краще взяти на посаду креативщика», - переконаний Олег Мірошніченко.

Він наголосив: партнер – це не працівник компанії, це той, завдяки кому компанія взагалі існує.

2. Здатність знаходити не стандартні рішення

Якщо людина мислить шаблонами, вона не зможе врятувати компанію, якщо потрібно буде вирішити складну проблему.

3. Витривалість

Стартап вимагає багато вкладень, тож партнер повинен бути готовим працювати більше, ніж стандартний офісний робочий тиждень.

Також він повинен вміти вистояти емоційно, якщо справи йтимуть не надто вдало.

4. Мотивація

На думку Олега Мірошніченка, людина з мотивацією готова діяти у будь-яку мить, навіть якщо їй зателефонують з проблемою чи проханням посеред ночі.

5. Досвід

Якщо у партнера є досвід у бізнесі, це дозволить запобігти багатьом проблемам, з якими стикаються бізнесмени-початківці.

Разом з тим, переконаний спікер, якщо людина має мотивацію, витривалість, аналітичний розум, то досвід вона здобуде швидко і його відсутність – не проблема.

6. Креативність

Вміння створити щось нетипове і особливе – дуже цінне. Особливо якщо діяльність новоствореної компанії безпосередньо пов’язана зі створенням якогось продукту.

7. Лідерські якості

Партнер має вміти вести за собою команду. Але важливо, щоб кожен партнер був лідером у напрямку роботи, за який він відповідає, а не стосовно управління бізнесом в цілому. Інакше в команді буде «перетягування ковдри».

8. Гнучкість розуму

Це вміння пристосовуватись, підлаштовуватись та викручуватись.

«Гнучкість розуму чудово розвинена у жінок. У них це за замовчуванням. Чоловіки ж зазвичай настільки впевнені у своїх переконаннях, що коли щось не так, для них це рівноцінно смерті. На щастя, гнучкість можна розвинути», – вважає Олег Мірошніченко.

9. Скептицизм

«Скептик повинен бути в команді обов’язково, інакше всі ідеї приймаються на віру, що не завжди приводить до хороших результатів», – каже Олег Мірошніченко.

Скептиків варто відрізняти від циніків: скептики, на відміну від циніків, коли не довіряють сказаному, намагаються розібратись, правда це чи ні.

10. Здатність довести почате до кінця у стислі строки.

Особливо цінна якість, оскільки в людей часто виникають нові ідеї раніше, ніж вони встигли завершити початий проект. В результаті вони або не доводять почате до кінця взагалі, або не вписуються у дедлайн.

«Без такого списку я не рекомендую починати свою справу», – радить Олег Мірошніченко.

Він наголосив, що навряд чи можна знайти людину, в якої будуть відразу усі ці якості, однак переважна їх більшість у партнера повинна бути.

Перед тим, як почати співпрацю, треба написати, які риси є у вас і в кожного з партнерів і окреслити, що ви хочете від себе і від них. 

Для довідки. Hosteeva – компанія з управління майном повного обслуговування на основі складного програмного забезпечення.

Лекція Олега Мірошниченка в Луцьку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Клієнт має закохатися у дизайн». Поради від засновника луцького агентства mirrolab 

Живе в Луцьку, веде ютуб-канал для Іспанії. Поради блогера з 1,7 млн підписників


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Промінь» відсвяткує день народження екологічним фестивалем
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 21 серпня
Останні новини
Схожі новини