Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 21 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 21 серпня
Затримання чоловіків, які на пошті отримали пакунок із наркотиками (фото Бугу)

Троє чоловіків прийшли на пошту і отримали пакунок, у якому були… наркотики. Також у середу, 21 серпня, «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Під колесами авто загинув велосипедист

Поблизу села Озерце Ківерцівського району ввечері 20 серпня легковик «ЗАЗ» збив на смерть велосипедиста. Внаслідок ДТП чоловік загинув. За кермом перебував 37-річний житель міста Рівне. Водій наїхав на велосипедиста, 80-річного жителя Ківерцівського району, котрий рухався у попутному напрямку. Досудове розслідування триває.

Украли дизпаливо і телефон

У 39-річного жителя Іваничівського району з автомобіля «Зіл», який знаходився у селі Соснина, викрали 60 літрів дизпалива. Поліцейські  встановили злодія. Ним виявився 45-річний місцевий мешканець, раніше судимий. Сума збитку – 1 300 грн. А з помешкання 78-річної мешканки Іваничів викрали мобільний телефон «Самсунг». Поліцейські оперативно встановили, що крадіжку скоїв 52-річний місцевий мешканець. Телефон вилучили та повернули власниці. За обома фактами крадіжки слідчі відкрили кримінальне провадження.

Їздив автомобілем по тротуару

У Луцьку ввечері 20 серпня патрульні виявили водія Audi, який рухався тротуаром вулицею Задворецькою. При спілкуванні в 30-річного громадянина виявили ознаки наркотичного сп’яніння. Проходити медичний огляд той навідріз відмовився. Патрульні оформили на порушника об’єднану постанову та протокол. Чоловіка відсторонили від керування транспортним засобом.

  


Розшукують жінку, яку піймали на спробі дати хабар прокурору

Розшукують 59-річну ковельчанку Валентину Олександрівну Григориченко, яку обвинувачують у наданні хабара працівнику місцевої прокуратури. 8 листопада 2018 року вона намагалася дати 15 тис. грн процесуальному прокурору за вирішення питання про перекваліфікацію вчиненого її родичем злочину на менш тяжкий. Про її пропозицію прокурор повідомив керівництво. Кримінальне провадження щодо жінки перебуває на розгляді в суді, проте обвинувачена у суд не з'являється, відтак її оголошено в розшук. Інформацію про місцезнаходження громадянки просять надати у Ковельський відділ поліції за телефоном 03352-53-613 або в прокуратуру області за телефоном 0332-72-22-22.

Дитина посварилася з мамою і пішла з дому

У селі Овадне Володимир-Волинського району дівчинка 2011 року народження після конфлікту з мамою вибігла з будинку. Мамі довелося просити допомоги знайти дитину у правоохоронців. Дочка була неподалік від помешкання і  на щастя, не постраждала. Поліціянти передали її матері неушкодженою.

Затримали 20 пакунків контрабандного одягу

У пункті пропуску «Ягодин» 20 серпня у вантажівці, що рухалась на в’їзд в Україну, прикордонники Луцького загону із митниками серед вантажу паперу виявили контрабандний товар. Ідеться про 20 прихованих пакунків з жіночими кофтами. Одяг, який намагався ввезти з Польщі житель Волині, вилучили та оцінили майже в 240 тисяч гривень.

Знайшли нелегальні цигарки

У пункті пропуску «Доманово», що на Волині, у водіїв-білорусів вилучили контарбандні цигарки. Один з іноземців поклав 860 пачок «Мінська» у спальному відділенні кабіни авто. Вартість підакцизного товару – 9 720 грн. Другий 1 120 пачок вартістю 25 752 грн склав у ящику для інструментів причепа. Крім вилучення обмеженого до ввезення в Україну товару, усім доведеться сплатити штраф у розмірі повної вартості предметів правопорушення. Загалом 3 480 пачок конфіскованих цигарок оцінені у майже 70 тисяч грн.

Втопився пенсіонер

На водоймі в селі Довгові Горохівського району люди знайшли тіло 73-річного чоловіка. Односельці утопленика кажуть, що пенсіонер любив купатися щоранку.

Наркотики пересилали «Новою поштою»

Затримали трьох мешканців Нововолинська, які отримали через «Нову пошту» пакунок з наркотиками. «Надійшла оперативна інформація, що громадянин М. має на пошті пакунок з наркотичною речовиною – амфетаміном. Була спланована операція по затриманню і вилученню наркотичного засобу, а також недопущенню надходження його в обіг по місту Нововолинську», – розповів очільник нововолинської поліції Сергій Галащук. Громадянин М. забрав пакунок, а поклав його собі в рюкзак його товариш, громадянин О. Чоловіки вийшли з відділення пошти, і до них приєднався третій товариш. «Була спланована операція по їх затриманню... При затриманні громадянин О. намагався приховати речові докази у траву. Всі інші намагалися втекти. Була застосована, згідно із законом про поліцію, фізична сила відносно даних осіб, щоб обмежити їх рухи і не допустити знищення речових доказів», – розповів Галащук. Затриманим загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Підготовлено за матеріалами видань БугКняжий град, пресслужб ГУПН у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У команді обов’язково має бути скептик». Найцікавіше з лекції Олега Мірошніченка в Луцьку
Наступна новина Компанія Bolt в Україні доставлятиме їжу
Останні новини
Схожі новини