«Клієнт має закохатися у дизайн». Поради від співзасновника луцького агентства mirrolab

«Клієнт має закохатися у дизайн». Поради від співзасновника луцького агентства mirrolab

Як створити дизайн, який буде корисним для бізнесу, розповів співзасновник та креативний директор луцького креативного агентства mirrolab Святослав Кононець.

Це відбулося під час лекції у культурному центрі «Passage Interdit», яку влаштувало агентство інтернет-маркетингу «ARTEFACT.St».

Ми зібрали для вас головне.

*       *       *

«Продукт + хороший дизайн = гроші. Aplle – чудовий приклад того, як хороший дизайн заробляє гроші».

*       *       *

«Що таке хороший дизайн? Це не той, що трендовий, не той, що сподобається клієнту чи дизайнеру. Хороший дизайн – це той, що вирішує бізнес-завдання замовника».

*       *       *

«Дизайнер – не творець. Це людина, яка володіє набором шаблонів, рішень та вмінь, щоб вирішити поставлене завдання».

*       *       *

«Щоб зробити хороший дизайн, треба зрозуміти цілі клієнта. Часто клієнт просить зробити візитку, лого, сайт… Клієнт не розказує, а дизайнер не питає, для чого йому це. І дизайнер щось робить. Якщо це наприклад, дизайн для пляшки води, дизайнер мав би розпитати, що це за вода, скільки її буде продаватись, в яких ємкостях, в Україні чи за кордоном…»

*       *       *

«Найперше треба випитати з людини максимальну кількість інформації. Це не означає, що клієнт повинен вам говорити щось у такому стилі: «Я займаюсь деревообробкою, зробіть мені логотип у вигляді деревця і пилочки».

Треба зрозуміти, для чого людина створила бізнес, які в неї цілі. Це має бути жива розмова, а не анкета з 20 питань, на які треба відповісти.

Далі треба проаналізувати ринок, щоб зрозуміти, як ваш дизайн допоможе клієнту вирізнятись на ринку. Якщо на ринку є 20 заправок із фірмовим стилем зеленого кольору, то не треба створювати ще один бренд зеленого кольору.

Потім треба вивчити аудиторію, для якої розрахований продукт. Треба чітко уявити, хто ці люди, де живуть, скільки їм років, які в них звички і тд».

*       *       *

«Під час спілкування з клієнтом варто запропонувати йому мудборд – кілька варіантів, як може виглядати продукт, щоб зрозуміти, який стиль йому подобається. Тоді і він знатиме, за що заплатив, і у вас не буде неприємних несподіванок».

Приклад мудборда

*       *       *

«У кожного проекту має бути ідея. Крім того, має бути система, аби відчувалась цілісність бренду в будь-якій точці: чи то банер, чи то етикетка, чи напис на футболці».

*       *       *

«У будь-якому проекті має працювати правильна команда. У ній мають бути маркетолог, арт-директор, старший дизайнер, дизайнер, копірайтер, креативщик та менеджер».

*       *       *

«Успішність проекту дуже залежить від залученості керівника бізнесу до процесу. Якщо директор компанії побачить дизайн на кінцевому етапі, велика імовірність, що йому нічого не сподобається і доведеться все перероблювати.

Мало того, він має закохатись у дизайн. Щоб, врешті-решт, його підлеглі не соромились одягнути футболку з логотипом, який він затвердив».


«ARTEFACT.St» вже не вперше влаштовує заходи, куди запрошує цікавих спікерів. 

Почитати, що цікавого говорили під час попередніх лекцій, можна за посиланнями: 

Живе в Луцьку, веде ютуб-канал для Іспанії. Поради блогера з 1,7 млн підписників

Лучанин заробляє на годинниках із вінілових платівок. Історія успіху Максима Кузьмінчука  

«Кава має бути навіть на цвинтарі». Найцікавіше з лекції Ярослава Заблоцького в Луцьку

«Білбордом у магазин не затягнеш», або Яка реклама сьогодні не працює?


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто із волинських будівельників отримав нагороди. Фото з урочистостей
Наступна новина Як вибрати якісний обігрівач: 5 корисних порад
Останні новини
Схожі новини