У Ковельському районі жінок безкоштовно обстежували на рак

У Ковельському районі жінок безкоштовно обстежували на рак

У Кортелісах Ковельського району провели безкоштовні огляди на рак шийки матки. Дізнатися про своє здоров’я прийшли понад півсотні пацієнток.

На виїзне обстеження, яке проводила у Кортелісах лікар акушер-гінеколог відділення гінекології Луцької міської клінічної лікарні Наталія Бутко, прийшло 52 жінки. Результати огляду – виявлено чотири поліпи цервікального каналу, дев’ять опущень стінок піхви, шість ектопій епітелію шийки матки, одне неповне випадіння матки та піхви, три вузлуваті міоми та три хронічні аномальні маткові кровотечі.

Читайте також: «Розказати?». Що говорять жінки у черзі під кабінетом, де роблять тест на рак шийки матки

Нагадаємо, що один виїзд, відповідно до інформації благодійної організації «Фонд боротьби з раком», орієнтовно вартує понад 5 тисяч гривень (йдеться про закупівлю гінекологічних наборів, оплату праці медика та пальне, а також платні послуги лабораторій). Тож організація неодноразово просила доброчинців про фінансову підтримку потрібної справи. Вже у чотирьох селах огляди відбулися за фінансової підтримки депутата Волинської обласної ради від округу Володимира Бондаря. Загалом запланували, що у рамках цього партнерства проведуть не менш ніж десять виїздів у найвіддаленіші села.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Справа луцького гінеколога-сутенера. Йому загрожує до семи років за ґратами
Наступна новина Черепно-мозкові травми та переломи: у якому стані семеро постраждалих у ДТП біля Луцька
Останні новини
Схожі новини