У луцькому спортивно-розважальному комплексі поселили маже 200 переселенців

У луцькому спортивно-розважальному комплексі поселили маже 200 переселенців

У луцькому спортивно-розважальному комплексі проживає 98 переселенців і 85 в артхостелі цього закладу, із них 40 – діти. 

Про це Суспільному розповіла адміністраторка центру Ірина Кочубей.

З її слів, спочатку переселенці оселялися у комплексі тимчасово, але коли почалися активні бойові дії, то людям не було куди повертатися, вони живуть тут впродовж чотирьох місяців.

«Багато людей приїхали до нас без документів, або вони були втрачені. Їм потрібна була локація, аби лишитися на довше», – говорить Ірина Кочубей.

Галина Юшко – з Лисичанська. Її будинок – зруйнований, тому повертатися нікуди. Каже: російські війська обстрілювали касетними бомбами та градами мирне населення.

Поруч мешкає Олена. Жінка приїхала до Луцька разом зі своєю родиною. Вона вже вдруге втікає від війни. У 2014 році з Донецька переїхала до Маріуполя.

«Жили в перукарні, але того дня нас теж почали бомбити. Літаки летять на місто і скидують. Ми побачили зелений коридор і вирішили виїхати», – говорить переселенка.

Годують переселенців тричі на день. З продуктами частково допомагають волонтери, – каже кухар центру для переселенців Тарас Перванчук.

Читайте також: На Волині ремонтують гуртожиток, щоб заселити туди переселенців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зі шкільної бібліотеки луцького ліцею забрали російську літературу
Наступна новина Померла луцька журналістка Олександра Фетисова
Останні новини
Схожі новини