У луцькому центрі допомоги переселенцям вагітні жінки можуть отримати одяг

У луцькому центрі допомоги переселенцям вагітні жінки можуть отримати одяг

У центрі взаємопідтримки внутрішньопереміщених людей, що діє у приміщенні відділу реєстрації актів цивільного стану, відкрили стійку для вагітних. Тут майбутні мами можуть швидко знайти для себе необхідний новий одяг.

Про це розповіла Суспільному керівниця центру взаємопідтримки Ліна Галан.

Стійку для вагітних вимушено переміщених жінок, які нині оселилися в Луцьку відкрили 16 червня.

Зі слів Ліни Галан, ідея створення спеціальної стійки з одягом виникла після того, як побачили, яка кількість вагітних жінок звертається за допомогою. Каже: обліку вагітних, які приходять до центру не ведуть, але це не менше трьох десятків майбутніх мам.

Юлія Зінчук разом з двома доньками прийшла до центру взаємопідтримки. Тут одягнула і себе, і обох дівчат. Молодшій, Маші, – 10 місяців. Добре пам’ятає, – каже жінка, – як сама була при надії.

"Мамі при надії тяжко шукати, скрізь ритися. А так собі підійшов до вішаків. Це дуже добре, що придумали таке окремо для вагітних ", – говорить жінка.

Представниця благодійного фонду "Дитяча місія" Тетяна Чубай каже, що сучасний новий одяг із бирками передали українцям благодійники з Німеччини. Цьогоріч прислали п'ять вантажів, по п'ять тонн у кожному. Їх розподілили між організаціями Луцька.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/A-Ch2ATbezU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Читати також: У громаді на Волині переселенці отримали допомогу з Німеччини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще у двох районах на Волині дозволили ходити в ліс по ягоди
Наступна новина У Луцьку на сімейному фестивалі «Тато Fest» зібрали 325 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини