У Луцьку буде ще один легкоатлетичний стадіон відкритого типу

У Луцьку буде ще один легкоатлетичний стадіон відкритого типу

На території Луцького національного технічного університету хочуть обладнати стадіон відкритого типу, де будуть проходити змагання з легкоатлетичних дисциплін. Відзначимо, що в Луцьку діє стадіон «Авангард», який уже неодноразово приймав легкоатлетичні змагання міжнародного рівня.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради, пише ІА «Волинські Новини».

Як наголосила депутатка Надія Хвищун, належний розвиток фізичної культури та спорту є одним із пріоритетів у країні.

«Радує те, що Волинська обласна рада активно підтримує різноманітні спортивні ініціативи й покращує спортивну інфраструктуру області», – сказала вона та додала, що в двох університетах на території області здійснюється активна підготовка студентів за спеціальністю «Фізична культура».

«Зазначу, що лише троє студентів першого курсу ЛНТУ виступають на змаганнях міжнародного рівня, є членами юнацької збірної з легкої атлетики й буквально сьогодні поїхали до Туреччини на тренування», – розповіла депутатка.

За її словами, з метою розвитку легкої атлетики в Луцьку та на Волині загалом у ЛНТУ спільно з Федерацією легкої атлетики здійснюється будівництво сертифікованого сектору на стадіоні з легкоатлетичних змагань. Вже закуплені сектори для метання молота, спису та штовхання ядра. Загалом у будівництво інвестовано понад 1 мільйон гривень.

Читайте також: Як почати займатись спортом і не кинути через два тижні. Що радять луцькі тренери

Цей стадіон буде сертифікований для проведення різноманітних змагань міжнародного рівня.

Одним з елементів легкоатлетичного сектору мають бути спеціальні бігові доріжки, вартість яких становить 3 мільйони гривень.

«Просимо облраду долучитися і виділити з обласного два мільйони гривень, іншу частину профінансує ЛНТУ. Зазначу, що сектор використовуватиметься як відкритий стадіон для змагань міста та області», – сказала Надія Хвищун.

Депутати підтримали запит колеги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька студія PaRtyzan дає знижки підприємцям, які переїдуть на «Новий ринок»
Наступна новина «Історична пам'ятка - у плачевному стані». У луцького вишу можуть забрати Будинок офіцерів
Останні новини
Схожі новини