«Історична пам'ятка - у плачевному стані». У луцького вишу можуть забрати Будинок офіцерів

«Історична пам'ятка - у плачевному стані». У луцького вишу можуть забрати Будинок офіцерів
Фото Олександра Котиса

Депутати Луцької міської ради просять керівництво Луцького національного технічного університету привести до ладу приміщення колишнього Будинку офіцерів, що заходиться на вулиці Винниченка, 8. У протилежному випадку об’єкт можуть передати іншому власнику.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, пише ІА «Волинські Новини».

Як пояснив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис, утримання пам’ятки культури та історії – незадовільне.

«Історична пам’ятка, яка у минулому слугувала приміщенням земельного банку, - у плачевному стані. У 1929 році на вулиці Винниченка, 8 був так званий «земельний банк». 2017 року там повинні були початися реставраційні роботи, а у 2021 закінчитися. Однак ми бачимо у якому стані пам’ятка перебуває нині», - зазначив Олександр Котис.

Тож члени комісії обговорили перспективу вилучення історично-важливого об’єкту з балансу ЛНТУ через неналежний догляд за приміщенням.

Читайте також: У луцькому Будинку офіцерів хочуть зробити культурний центр

Насамкінець обранці громади ухвалили рішення «дати університету ще один шанс», і звернутись до керівництва ЛНТУ, аби ті привели до ладу Будинок офіцерів.

«Також нехай відзвітують, яким чином вони навели благоустрій в одному з найбільш цінних і занедбаних об’єктів», - зазначив голова профільної комісії Андрій Козюра.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку буде ще один легкоатлетичний стадіон відкритого типу
Наступна новина «На межі виснаження». Склали психологічний портрет українського вчителя
Останні новини
Схожі новини