У Луцьку буде сучасний освітній центр для дітей з інвалідністю

У Луцьку буде сучасний освітній центр для дітей з інвалідністю

У Луцьку будують сучасний освітній центр для дітей з інвалідністю, де працюватимуть з дітьми спеціалісти від ГО «Сходинка в майбутнє». 

Про це на своїй сторінці розповіла координаторка жіночого руху «За майбутнє» на Волині Оля Максимяк.

Читайте також: У Луцьку діти з синдромом Дауна вирощують мікрозелень і готують з нею страви

ГО «Сходинка в майбутнє» 6 років тому організували вчителька-дефектологиня Наталія Литвин та практична психологиня Оксана Сойко. Нині ж у їхній команді вже 15 спеціалістів: музтерапевт, реабілітологи, логопед, фахівці по роботі з сенсорної інтеграції, мозочкової стимуляції, психолог для дітей та батьків, вчитель початкових класів і каністерапевт з сертифікованим лабрадором Пушею.

«Сходинка в майбутнє» налагодила партнерство з приватною школою «Портал», в рамках якого для їх учнів з особливими освітніми потребами проводяться уроки саме на базі громадської організації.Загалом «Сходинка в майбутнє» надає послуги понад вісімдесяти дітям не лише з Луцька, а й з громад Волині, навіть найвіддаленіших, а щодня тут перебуває щонайменше 40 – 50 дітей.

Приміщення, де розміщена організація, – зовсім невелике. Тому відповідно облаштувати тут і спортзал, і сенсорні кімнати і ще інші кабінети для роботи з такою категорією діток немає можливості. Нині вже фактично на фінальному етапі зведення нової триповерхової будівлі, де й розміщуватиметься Корекційно-розвитковий центр для дітей з особливими освітніми потребами «Сходинка в майбутнє». Виключно вся споруда готується лише під потреби діток», – зазначає Оля Максимяк.

 

Читайте також: В базі служби зайнятості є 109 вакансій для людей з інвалідністю. Які професії є актуальними


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому не усім дітям подобається нове шкільне меню. Розказує кухар Клопотенко, який складав його
Наступна новина У Володимирі біля водойми знайшли тіло дитини. Фото 18+
Останні новини
Схожі новини