У луцьку дитячу поліклініку закупили нове комп’ютерне обладнання

У луцьку дитячу поліклініку закупили нове комп’ютерне обладнання

У Луцьку в міську дитячу поліклініку закупили комп’ютерну техніку вартістю 600 тисяч гривень.

21 серпня для лікування діток подарували 25 комплектів комп’ютерного обладнання в рамках спецпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Їх закупили для ведення реєстру та потреб первинної ланки надання медичної допомоги.

Комп’ютерне обладнання

«Це непогано для Волині. Дуже добре, що медики зараз освічені і всіх цікавить апаратура, на якій можна працювати та отримувати задоволення. 70% цього проекту ми маємо зробити у цьому році, щось лишити на 2019 рік, можливо, якусь добудову, а далі з кожним роком, аби з’являлося нове обладнання», – сказав голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко

«Ця техніка – це можливість зробити більш сучасне обслуговування маленьких лучан. Для наших медичних працівників це – крок вперед, коли йде мова про медичну електронну книжку та електронний рецепт», – додав секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт

Головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська розповіла, що на амбулаторно-поліклінічні заклади «лягає» найбільше відвідувань.

«По двох поліклініках в день ми обслуговуємо 2 130 дітей з профілактичною та лікувальною метою. Педіатрія Луцька взагалі в особливих умовах, адже ми не маємо дитячої міської лікарні. Тому велике навантаження лягає як на поліклініку, так і на  інфекційну та обласну дитячу лікарні. Основним напрямком нашої роботи є профілактика, тому без комп’ютерного місця лікаря-педіатра ми ніколи не зможемо сформувати візит хронічного хворого, плановий візит на медогляд тощо», – пояснює Оксана Лєщинська.

Головний лікар КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська

Загалом для медзакладів Волині придбали 298 комплектів вартістю 836 доларів кожен. Він складається із ноутбука, багатофункціонального пристрою, периферійного обладнання, ліцензійного програмного забезпечення, які привезли в область 17 серпня.

Медичний персонал закладу

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Один внесок – одна зйомка: у Луцьку фотограф оригінально збирає гроші на омріяну техніку
Наступна новина Стартує новий сезон проекту БудуйТіло: тренер розповів про зміну формату та епічні масштаби
Останні новини
Схожі новини