У Луцьку хочуть додатково очищувати воду у навчальних закладах. Першою стане школа № 22

У Луцьку хочуть додатково очищувати воду у навчальних закладах. Першою стане школа № 22
Фото ілюстративне

У Луцьку ініціюють програму доочищення питної води у школах і дитсадках. Пілотний проєкт реалізують у школі №22, де планують встановити спеціальне обладнання для додаткового очищення води в харчоблоці, а також «фонтанчики», з яких діти зможуть пити воду в будь-який час.

Проєкт ініціює підприємство «Луцькводоканал», повідомили у міській раді

Як зазначають у Луцькраді, вода, яку в значних кількостях споживають наші діти, повинна мати найвищу якість, бути безпечною і насиченою корисними мікроелементами.

У рамках діяльності екофонду EGO-2020, який розпочав роботу в минулому році, КП «Луцькводоканал» планує реалізувати пілотний проєкт зі встановлення системи доочищення води за технологією ТМ «Organik».

Втілення проєкту стало можливим за підтримки ПрАТ «ВГП» – виробника продукції популярної торгової марки «Ruta», директором якого є Ілля Мірецький, а також завдячуючи підтримці ТОВ «ВФБ Груп лімітед».

«Обладнання The water kids очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджа. Очищення передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99 % від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами», – ідеться у повідомленні.

КП «Луцькводоканал» в майбутньому хоче започаткувати марафон із залучення меценатів і благодійників для реалізації таких систем доочищення води в інших навчальних закладах через екофонд EGO-2020.

У школі №22 реалізувати проєкт планують на початку квітня 2020 року.

Аналогічні проєкти вже підтвердили свою ефективність в окремих дитячих навчальних закладах країни, тож, обіцяють, найближчим часом ініціатива стане доступною і для луцьких дітей.

Читати також: У четвер через ремонт мереж пів Луцька сидітиме без води


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мати поділилася ниркою із сином. У Ковелі зробили унікальну операцію
Наступна новина Реорганізація в СНУ. На базі факультету створять інститут
Останні новини
Схожі новини