У Луцьку на комісію з перейменування вулиць не прийшла частина депутатів

У Луцьку на комісію з перейменування вулиць не прийшла частина депутатів
Фото «Суспільного Луцьк»

Вдруге поспіль депутатська комісія Луцької міської ради, що займається питанням перейменування вулиць, не зібралася на засідання. Із дев'яти членів комісії 7-го липня прийшли четверо.

Як розповів «Суспільному» голова комісії Михайло Щур, кворуму не було. 

«Хтось не бере участі в роботі свідомо. Так воно чи не так - я належних доказів не маю», – зазначив депутат.

Фото «Суспільного Луцьк»

Після введення воєнного стану депутати міської ради на сесії перейменували 10 вулиць і провулок. Усього назв, які потребують дерусифікації, в Луцьку є майже сотня, – зазначила членкиня комісії Алла Доманська.

«Я вважаю, що нам потрібно це зробити і чимшвидше, щоб позбутися цієї руснявої пропаганди, яка роками, століттями тут впроваджувалася і, на жаль, це її наслідки, що ми не можемо реалізувати технічний процес перейменування вулиць», – каже депутатка.

Представники топонімічної групи, які паралельно напрацьовують варіанти перейменувань вулиць, втретє прийшли до Луцької міської ради зі своїми пропозиціями.

Член топонімічної групи Віталій Мельник говорить: на комісію принесли 77 зазначених вулиць, котрі потребують змінення назв.

Віталій Мельник. Фото «Суспільного Луцьк»

Члени комісії, які не відвідують засідання, мали б самі вийти з її складу і не гальмувати процес дерусифікації, – каже голова комісії Михайло Щур.

«З проектів рішень, які прийняті в цьому році, які пропонуються до розгляду, є лише один проект рішень. Вважаю, що цього вкрай мало», – додав депутат.

Журналісти поспілкувалися з лучанами, які поділилися враженнями від процесу дерусифікації в місті.

">http://

Наступна спроба обговорити перейменування луцьких вулиць відбудеться 12 липня.

Нагадаємо, раніше з проханням нарешті розпочати дерусифікацію у місті звернулись луцькі журналісти. Вони зібрали ініціативну групу, яка виступила за позбавлення меморіалу комуністичних символів та перейменування майже сотні вулиць, названих на честь росіян. 

Після цього на меморіалі Вічної Слави уже розпочали демонтувати радянську символіку. Згодом там змінили дату початку Другої світової війни. Зокрема, замість «1941» встановили «1939». 

Читати також: У Луцьку хочуть перейменувати вулицю на честь загиблого військового


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Реабілітація опорно-рухового апарату у дитини. До кого записатися та звернутися у Луцьку
Наступна новина У Світязі попрощались з загиблим військовим Андрієм Доманським
Останні новини
Схожі новини